Guvernul ia în calcul propunerea senatorului Eugen Țapu Nazare – Scutirea de taxe a unor categorii sociale

În urmă cu câteva luni, senatorul PNL, Eugen Țapu-Nazare, a adus la cunoștință Ministrului Finanțelor situația cu care se confruntă minorii care, în urma unor tragedii, rămân fără ambii părinți. (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe lângă trauma sufletească, aceștia rămân cu sarcina de a achita, în continuare, taxele și impozitele pentru bunurile familiei, moștenite sau nemoștenite, dar care sunt, în continuare, purtătoare de sarcini fiscale.

Senatorul Țapu a solicitat găsirea unor măsuri legislative care să vină în ajutorul unor astfel de categorii de persoane, prin scutirea taxelor și impozitelor locale pentru bunurile moștenite de la ambii părinți decedați sau pe cele aflate încă în proprietatea acestora. Persoanele care se încadrează în această categorie pot fi minorii sau persoanele care urmează o formă de învățământ și care nu au depășit vârsta de 26 de ani.

Pe data de 23 mai 2017, Ministerul Finanțelor Publice îi răspunde senatorului PNL, confirmând că acea propunere va fi prinsă în ”Titlul IX – impozite și taxe locale” din Codul Fiscal.

Mă bucură faptul că Ministerul de Finanțe a luat în calcul propunerea pe care i-am adresat-o și la următoarea modificare a Codului Fiscal să fie introdusă și reglementarea referitoare la scutirea de taxe a minorilor care rămân fără părinți”, a declarat senatorul PNL, Eugen Țapu Nazare

PUBLICITATE