Senatorul Țapu, interpelare: Copiii care rămân fără părinți, în urma tragediilor, scutiți de taxe

Legislația actuală oferă acordarea de ajutoare sociale pentru mai multe categorii de persoane, de la familii și persoane singure, persoane fără locuință, până la familii cu mulți copii ori cu venituri reduse.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În același timp, există situații în care, în urma unor tragedii, copiii rămân fără ambii părinți. Fie că vorbim despre minori sau nu, urmașii părinților decedați, pe lângă trauma sufletească, rămân cu sarcina de a achita, în continuare, taxele și impozitele pentru bunurile familiei, moștenite sau nemoștenite, dar care sunt, în continuare, purtătoare de sarcini fiscale.

Am solicitat Ministerului Finanțelor Publice sa găsească o soluție legislativă care să vină în ajutorul unor astfel de categorii de persoane, prin scutirea taxelor și impozitelor locale pentru bunurile moștenite de la ambii părinți decedați sau pe cele aflate încă în proprietatea acestora.

Persoanele care se încadrează în această categorie pot fi minorii sau persoanele care urmează o formă de învățământ și care nu au depășit vârsta de 26 de ani.

PUBLICITATE