DSP: Trei suspiciuni de leptospiroză pe raza județului Neamț, în ultimele 3 săptămâni

Avand in vedere ca in ultimele trei saptamani s-au inregistrat in judetul Neamt 3 suspiciuni de leptospiroza si a faptului ca aceasta boala prezinta mai multe cazuri in sezonul estival, va prezentam cateva date despre aceasta boala.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

In ultimii 5 ani in judetul Neamt s-au inregistrat in medie 15 suspiciuni /an din care s-au confirmat in medie 5 cazuri /an.

Pentru fiecare suspiciune s-a realizat ancheta epidemiologica in vederea depistarii factorilor de risc implicati si a aplicarii de masuri antiepidemice impuse.

Ce este leptospiroza?
Leptospiroza este o boală infecţioasă provocată de o bacterie din genul Leptospira. Boala se caracterizează prin următoarele semne şi simptome: febră, frisoane, dureri de cap (cefalee), dureri musculare, vărsături, icter (coloraţia galbenă a sclerelor şi a tegumentului), hiperemie conjuctivală (ochii roşii), dureri abdominale. Dacă pacientul nu se prezintă la medic pentru diagnostic şi tratament boala se poate agrava, cu afectarea rinichiului, ficatului, care pot duce la deces. Multe din simptomele bolii sunt asemănătoare altor boli (hepatita acută virală, meningita acută, viroza acută respiratorie) şi numai medicul poate pune diagnosticul corect după efectuarea analizelor de laborator.

Mai multe date despre acestă boală – AICI

PUBLICITATE