Doi pompieri, aflați în timpul lor liber, au intervenit în accidentul mortal de la Girov

Miercuri, 07.06.2017, la ora 10:59, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui accident rutier pe raza în satul Căciuleşti, comuna Girov. (vezi accidentul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat de apelant s-au deplasat doi ofiţeri şi paisprezece subofiţeri cu o autospecială de descarcerare grea, o ambulanţă SMURD(EPA) şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Ajunşi la locul evenimentului au constatat că un autoturism era prins sub remorca unui TIR. Forţele, au imobilizat remorca TIR-ului, cu accesoriile din dotare, după care au extras autoturismul constatând că în acesta se află doi bărbaţi încarceraţi. Medicul de pe ambulanţa SAJ, prezent la locul intervenţiei, a evaluat starea victimelor, constatând că acestea prezentau leziuni incompatibile cu viaţa, declarând decesul. Echipajul care încadrează autospeciala de descarcerare grea a extras cele două persoane din autoturism predându-le IML Neamţ. La locul evenimentului, aflaţi în timpul liber, erau doi paramedici de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, care au sprijinit forţele de intervenţie, respectiv Plt. Maj. Ciucanu Ionuţ şi Plt. Maj. Oprişan Onoriu Ciprian.

Echipajul care încadrează autospeciala de stingere cu apă a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier, au îndepărtat de pe carosabil scurgerile de combustibil și resturile materiale provenite în urma accidentului rutier.

Plutonierul major Ciucanu Ioan a fost încadrat pompier în anul 2006, fiind comandant al unui echipaj care încadrează o autospecială de stingere cu apă şi spumă, iar din anul 2010 este comandantul unui echipaj de paramedici SMURD, la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ.

Plutonierul major Oprişan Onoriu Ciprian a fost încadrat pompier în anul 2006, fiind servant pe autospeciala de descarcerare în perioada 2006 – 2010, în perioada 2010 – 2016 a fost comandantul unui echipaj de paramedici SMURD, iar de la începutul anului 2017 este comandantul unui echipaj de alpinişti de intervenţie la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ.

PUBLICITATE