Dezastrul lăsat în urmă de FURTUNILE din ultimele ore. Vezi raportul Prefecturii Neamț (FOTO)

ACTUALIZARE: Furtună în Neamț: 16 localități din județ sunt nealimentate cu energie electrică

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Precipitaţiile care au căzut în după-amiaza zilei de miercuri, 21 iunie, pe teritoriul judeţului Neamţ, însoţite de rafale puternice de vânt, au creat mai multe probleme. Astfel, 10 curţi au fost inundate din cauza torenţilor formaţi: 2 în satul Izvoare – comuna Dumbrava Roşie, 6 în Ciritei şi câte una la Borleşti şi Girov.

Au fost doborâţi mai mulţi arbori în Bisericani, Săvineşti (peste un camion, peste care au căzut şi fire de tensiune rupte de arbore în cădere), Dumbrava Roşie, Ciritei, Piatra-Neamţ (intersecţia străzilor Aurora cu Dacia), Piatra-Neamţ – str 1 Decembrie, Piatra-Neamţ zona Gospodina, peste o casă la Căciuleşti.

Au fost inundate subsolurile Căminului pentru Persoane Vârstnice „Pietricica” Piatra-Neamţ şi magazinului „Profi” Piatra-Neamţ.

De asemenea, a fost inundat drumul naţional Piatra-Neamţ – Roman în zona Cybernet Autocenter şi drumul judeţean 157 Izvoare la intersecţia spre Mărgineni.

Prefectul Vasile Panaite a fost prezent în zonele afectate pentru a coordona activităţile.

„Problema a fost cantitatea mare de precipitaţii care a căzut într-un timp foarte scurt. S-au înregistrat 35 de litri pe metru pătrat în circa 15 minute şi s-au înregistrat la Ciritei ieşirea din albie a pârâului Potocina, care a inundat mai multe curţi. ISU Neamţ a intervenit punctual în zonele afectate şi au fost chemaţi şi pompierii din turele libere. Important este că nu au fost înregistrate victime omeneşti pentru că viaţa oamenilor este cea mai importantă. În ceea ce priveşte pagubele materiale, vom realiza cât mai curând o evaluare şi să găsim resursele financiare pentru remedierea lor”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Datele prezentate mai sus nu sunt cele finale, situaţia fiind în dinamică.

PUBLICITATE