Atenție la neatenție! Ieri, 12 iulie, zece victime în două accidente rutiere pe raza județului Neamț

În dimineața zilei de 12.07.2017, polițiștii rutieri au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Turturești. Din primele cercetări se pare că, în timp ce un tânăr de 26 de ani, din Oniceni conducea un autoturism pe DN 15D, având direcția de deplasare Girov-Piatra Neamţ, nu ar fi păstrat o distanţă regulamentară în mers faţă de autoturismul ce-l preceda, cu care a intrat în coliziune, acesta fiind proiectat în autoturismul din fața sa. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a tânărului de 26 de ani și a patru tinere cu vârste cuprinse între 17 și 27 de ani, pasagere în autoturisme. Participanții la trafic au fost testați alcoolscopic, iar rezultatele au fost negative.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 12.07.2017, în jurul orei 13.00, un alt accident rutier a avut loc pe DN15, în localitatea Alexandru cel Bun. Din primele cercetări se pare că în timp ce conducea un bărbat de 65 de ani din Cluj conducea un autoturism pe DN 15, din direcția de mers Bicaz-Piatra Neamt, pe fondul neatenției în conducere, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul care circula din sens invers, condus de o tânără de 25 de ani, din Iași. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorilor auto și a altor trei pasageri din autoturisme.
Conducătorii auto au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative in ambele cazuri. În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă (vezi foto și articol – AICI)

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.
ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM: Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor! Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale. Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă! Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule! Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

PUBLICITATE