Ziua Veteranilor de Război, omagiată la Cimitirul „Eternitatea” din municipiul Piatra-Neamț

Vineri, 27 aprilie, la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea” din Piatra-Neamț a avut loc ceremonialul militar-religios dedicat Zilei Veteranilor de Război.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În fiecare an, pe 29 aprilie este sărbătorită „Ziua Veteranilor de Război”, o zi în care românii își cinstesc veteranii de război, dar și pe cei căzuți în lupte pentru a-și apăra țara.

La Piatra-Neamț, începând cu ora 10:00, autoritățile și partidele au marcat acest eveniment, depunând coroane la Monumentul Eroilor din cimitirul „Eternitatea”.

DRAGI VETERANI DE RĂZBOI, DRAGI VETERANI DE RĂZBOI, DOAMNELOR ŞI DOMNILOR,
Doresc să încep cu tradiţionala urare “HRISTOS A ÎNVIAT” ! 
Astăzi, când sărbătorim ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI, este un bun prilej de a comemora jertfa înaintaşilor noştri, a celor care, cu preţul vieţii, au reuşit să apere pământul străbun.Bunicul meu a luptat în Munţii TATRA, aşa încât această zi are, pentru mine, o mare încărcătură emoţională şi spirituală, fiind sigură că sunt mulţi dintre dumneavoastră care aţi pierdut pe cineva drag în bătăliile pentru apărarea ţării.Pentru generaţiile tinere, dumneavoastră aţi reprezentat întotdeauna adevărate exemple vii de patriotism, disciplină şi simţ al datoriei.Aducem un pios omagiu veteranilor de război, cărora le datorăm preţuire şi respect, asigurându-i totodată că vom depune toate eforturile necesare şi toată energia pentru ca sacrificiul lor să nu fi fost în zadar!Suntem conştienţi de faptul că, fără determinarea, forţa spirituală şi dăruirea exemplară a celor care au construit România, nu am fi ajuns astăzi aici ! În acest moment, când aveţi o vârstă onorabilă, vă transmitem întreaga noastră consideraţie şi vă asigurăm, încă o dată, de preţuirea noastră!La mulţi ani ! – a fost mesajul Prefectului Judeţului Neamţ, Daniela SOROCEANU

PUBLICITATE