Ziua Porților Deschise la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț

Examenele naționale se apropie. Cei mai emoționați sunt elevii care vor susține examenele de la sfârșitul clasei a VIII-a.

Pentru a le face mai ușoară alegerea unui liceu, pentru a le arăta care este atmosfera reală dintr-un liceu modern, Colegiul Național Petru Rareș organizează diverse activități de promovare a vieții de rareșist, în perioada 13-14 mai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În aceste zile, porțile Colegiului Național Petru Rareș vor fi deschise (vineri, 13 mai, între orele 9-13) pentru vizite și asistențe la diferite cursuri, spectacol de teatru  (prezentat de trupa TeenAct a colegiului).

Vineri după-amiază (ora 17), elevi ai colegiului vor susține un concert în aer liber.

Accesul în liceu se va face pe la intrarea din față a colegiului, elevi voluntari îi vor însoți pe colegii lor din școlile generale la diversele activități.

„Nu uităm, desigur, tradiția pe care se sprijină imaginea actualului colegiu. Seara zilei de sâmbătă (14 mai) va fi destinată istoriei acestei instituții de învățământ, emblematice pentru Piatra Neamț și județul Neamț.

Elevii și părinții care vor să răsfoiască file din istoria colegiului sunt invitați să asiste (ora 18) la deschiderea oficială a Ansamblului Curtea Domnească (din care face parte și clădirea colegiului).

Vor vedea o splendidă defilare a Gărzii Domnești (din care fac parte și elevi ai colegiului).

Seara (ora 21), colegiul îi invită pe vizitatori la câteva lecții de istorie susținute de elevi, în clădirea de patrimoniu a colegiului (amenajată conform diverselor epoci istorice pe care le-a traversat colegiul).

Dragi elevi de clasa a VIII-a, dragi părinți, Colegiul Național Petru Rareș vă invită să îi treceți pragul! Veți înțelege de ce deviza acestui colegiu este să promoveze excelența prin asumarea tradiției!” – au transmis reprezentanții liceului

PUBLICITATE