Ziua Națională sărbătorită la Piatra-Neamț (VIDEO)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ziua Națională a României a fost serbată și în acest an la Piatra-Neamţ.

Începând cu ora 12:00, a avut loc ceremonia și parada militară organizată cu prilejul zilei de 1 Decembrie. Mii de oameni au participat la acest eveniment organizat în Piața Ștefan cel Mare.

După intonarea Imnului Național al României și slujba de Te-deum au urmat discursurile oficialităților municipale și județene.

Momentul așteptat de toată lumea a fost defilarea militarilor, a tehnicii militare și de intervenție, cât și a drapelelor de luptă specifice.

Fiecare instituție din sectorul național de apărare, ordine publică și securitate a defilat cu plutoane de militari și tehnică proprie. (Batalionului 634 Infanterie „Mareşal Józef Piłsudski” din Piatra Neamţ, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ şi tehnică militară/autospeciale aparţinând Batalionului 634 Infanterie „Mareşal Józef Piłsudski”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Direcţiei Regionale de Informaţii Moldova Nord şi Poliţiei Locale Piatra Neamţ)

Parada militară a fost urmată de un spectacol artistic de către Ansamblul de cântece populare ,,Nemţişorul”, Grupul Vocal ,,Floare de Colţ” şi Ansamblul Folcloric ,,Brâul Roşu”.

PUBLICITATE