Ziua internațională a pisicii (8 august)

Ziua internaţională a pisicii, dedicată unuia dintre cele mai populare animale de companie din lume, este celebrată în fiecare an în ziua de 8 august.

Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor şi alte grupuri pentru drepturile animalelor au hotărât în 2002 ca ziua de 8 august să fie dedicată, în fiecare an, pisicii, pentru a creşte gradul de conştientizare al oamenilor faţă de nevoile acestor feline şi faţă de lupta împotriva neglijării şi abuzurilor comise asupra acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În unele părți din Europa această zi se ține la 17 februarie, iar în Rusia la 1 martie. În unele țări este stabilită și o Zi națională a pisicii, de exemplu în SUA aceasta se ține la 29 octombrie.

Pisica de casă sau pisica domestică (Felis catus sau Felis silvestris catus) este un mamifer din ordinul carnivorelor, familia Felidae, subfamilia Felinae.

Este alături de oameni de peste 9500 ani și în prezent este cel mai cunoscut animal domestic în toată lumea.

Numărul pisicilor depăşeşte la nivel mondial cifra de 500 de milioane, în întreaga lume existând aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute. Pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită.

PUBLICITATE