Ziua Armatei Române sărbătorită la Piatra-Neamț (VIDEO)

Ziua Armatei Române este ziua când în România își cinstește militarii care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord în urma Bătăliei de la Carei.

Ziua Armatei a fost serbată astăzi, 25 octombrie 2023, și la Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Evenimentul organizat de militarii garnizoanei Piatra-Neamţ a început cu ora 12.30, pe Platoul Curtea Domnească.

Activitatea a început cu prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă al Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski”, trecerea în revistă şi salutul formaţiei și intonarea Imnului Naţional al României. După oficierea serviciului religios și alocuţiunile oficialităţilor, formaţia corală a Centrului pentru Cultură şi Arte ,,Carmen Saeculare” Neamţ, alcătuită din membrii Grupului vocal ,,Floare de colţ” şi Ansamblului de cântece populare „Nemţişorul” au oferit un spectacol artistic, cu mesaj patriotic.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Drapelului de Luptă şi gărzii de onoare, a militarilor din cadrul Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski” şi Centrului Militar Judeţean Neamţ.

Pe timpul ceremoniei, aeronave aparţinând Bazei 95 Aeriene ,,Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău, au survolat Platoul Curtea Domnească.

PUBLICITATE