Zimbru jucăuș, filmat în Parcul Natural Vânători Neamț

Un zimbru care face baie de noroi, ca mai apoi să se tăvălească în praf a fost filmat într-o rezervație din județul Neamț, de curând, spre încântarea iubitorilor de animale.

Acesta a fost filmat în timpul unei acțiuni de monitorizare a faunei din zonă, de unul dintre angajații Romsilva, regia națională care administrează parcul natural din județul Neamț, unde a exemplarul a fost surprins.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Splendoare în…praf. Un zimbru tânăr se joacă și se bucură de o tăvăleală prin praf în Parcul Natural Vânători Neamț.

Cum iarna nu sunt paraziți, singura explicație este faptul că se joacă și se relaxează. Vă invităm să urmăriți aceste imagini splendide filmate de colegul nostru Lică Balmoj în timpul monitorizării exemplarelor de zimbri din parc”, scrie pe pagina de Facebook a Romsilva.

 „Specialiștii Romsilva fac anual o selecție riguroasă a exemplarelor care vor fi eliberate în natură și, după o perioadă de acomodare, exemplarele de zimbru sunt eliberate în pădurile parcului. Numărul zimbrilor în libertate a ajuns la peste 50 de exemplare, peste 20 dintre aceștia fiind născuți în libertate, iar arealul lor a depășit 40.000 de hectare.”, adaugă aceștia.

Potrivit declarațiilor specialiștilor, zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge chiar și la 920 de kilograme.

Masculii sunt solitari, în timp ce femelele de zimbru trăiesc în colectivitate alături de pui lor, până ce aceștia ajung la maturitate.

De menționat că zimbrul a reapărut în țara noastră în anul 1958, când a fost reintrodus în pădurile din România. Înaintea acestei date, specia se afla în categoria celor dispărute de pe meleagurile noastre, de aproximativ două secole.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare, mai anunță compania.

PUBLICITATE