Zimbrii, giganții pădurilor românești, observați în libertate în zona Agapia

În cadrul unei acțiuni de monitorizare în Parcul Natural Vânători Neamț, o turmă de zimbri a fost observată în libertate, oferind o imagine spectaculoasă a vieții sălbatice din România. Zimbrul, reintrodus în țară în 1958 după două secole de absență, demonstrează succesul proiectelor de conservare și creștere a populației acestui animal impresionant.

O scenă rară și impresionantă a fost surprinsă în Parcul Natural Vânători Neamț, unde o turmă mare de zimbri a fost observată în libertate, grație eforturilor de monitorizare ale echipei Romsilva.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Imaginile, făcute în zona comunei Agapia, evidențiază succesul programelor de reintroducere și conservare a zimbrilor în fauna României.

„Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

A fost reintrodus în România în anul 1958, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka, la două secole după dispariția lui din fauna țării. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț.

Parcul Natural Vânători Neamț se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.” – transmite Romsilva

PUBLICITATE