Zi de naştere „spartă” de poliţişti în Neamț. În ultimele 24 de ore s-au dat peste 120 de amenzi

Ieri, 25 aprilie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-o locație publică din localitatea Turturești, ar avea loc un eveniment privat, încălcându-se astfel prevederile Legii 55/2020.

La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre un eveniment privat (zi de naștere), la care participau 12 persoane.

Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 12.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente etc.).

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii și reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții în domeniu au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2,  peste 190 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivelul județului Neamț.

Au fost organizate 8 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate zonele aglomerate, restaurantele și localurile publice, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 48 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 45 de mijloace de transport.

Echipele de control au aplicat 111 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală și a celor privind carantinarea/izolarea, 9 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 2 sancțiuni pentru organizarea de activități în spațiu public/privat.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 23.000 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.