Zeci de sancțiuni, în acest weekend, date de polițiștii nemțeni

Disciplina rutieră, legalitatea actelor de comerț, prevenirea infracționalității stradale reprezintă priorități pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Aceștia acționează constant, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

La data de 20 mai, în intervalul 06:00-11:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat în târgul din localitatea Tupilați, pe linia prevenirii și combaterii furturilor de animale, pentru verificarea legalității sacrificării și comercializării animalelor, a infracționalității stradale și a faptelor cu violență, precum și pentru creșterea siguranței rutiere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu această ocazie au fost verificate 42 de vehicule și legitimate 45 de persoane iar celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale.

Totodată, polițiștii au reținut și două permise de conducere.

La data de 20 mai, în intervalul 10:00-16:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au acționat, pe raza de competentă a secției, pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere şi pentru prevenirea accidentelor generate de încălcarea normelor la regimul circulației.

Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale, din care o contravenție pentru abateri constatate la Legea 38 din 2003 şi 27 contravenții pentru abateri la regimul rutier.

La aceeași dată, în intervalul 16:00-20:00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț și cei ai Biroului Rutier Piatra-Neamț au acționat pe DN 15 Piatra Neamț -Costișa şi DJ 156 A Girov-Roznov- Borlești, pe linia prevenirii principalelor cauze ale accidentelor rutiere, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale, dintre care 30 pentru depășirea regimului legal de viteză, fiind reținute 8 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Infracțiuni la regimul rutier, depistate de polițiști

La data de 20 mai, în jurul orei 19:40, polițiștii din cadrul BDNE Bicaz au depistat, pe Drumul Național 17B, în localitatea Farcașa, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din aceeași localitate.

Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 21 mai, în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat, pe strada Plopilor, în localitatea Roznov, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

PUBLICITATE