Zeci de abateri la regimul rutier de Paște în Neamț

La data de 16 aprilie, în intervalul orar 16:00-24:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au acționat în zona de competență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe timpul desfășurării acțiuni, polițiștii au depistat în flagrant un conducător auto, ce conducea sub influența alcoolului și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru abateri de la regimul rutier și 2 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

În noaptea de 16 spre 17 aprilie, în intervalul orar 20:00-02:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pentru verificarea respectării regimului rutier și prevenirea faptelor antisociale.

Polițiștii au verificat peste 70 de autoturisme și au legitimat peste 80 de persoane, fiind constate 29 de abateri la regimul rutier.

Totodată, aceștia au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

La aceeași dată, în intervalul orar 21:00-03:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat pentru desfășurarea unui trafic rutier în siguranță și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, 9 dintre acestea la Legea 61/1991 și 3 pentru contravenții prevăzute de O.U.G. 195/2002.

30 de persoane au fost testate alcoolscopic, în cazul a 2 conducători auto fiind reținute permisele de conducere.

La data de 17 aprilie, în jurul orei 01:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe DN2-E85, în localitatea Secuieni, au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, din Roman, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

PUBLICITATE