WhatsApp a picat! Aplicația e offline în aproape toată lumea

Actualizare: 
Dupa cateva ore, conducerea Facebook, care detine si aplicatia de mesagerie, a anuntat ca problema a fost remediata si WhatsApp functioneaza din nou. Nu a precizat insa din ce cauza au aparut problemele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Știrea inițială:
Serviciul de mesagerie WHATSAPP este neutilizabil în această noapte (3-4 mai 2017) în mai multe țări de pe glob, printre care și România. Serviciul apare ca fiind offline.

Aplicația nu poate fi accesată nici de pe rețele wirelless. Utilizatorii nu pot trimite / primi mesaje sau apar probleme la autentificare. Hashtagul #whatsappdown a devenit brusc unul dintre cele mai populare pe rețeaua Twitter dar și pe Facebook – notează presa internațională

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, a emis încă de miercuri o alertă pentru toți utilizatorii aplicației WhatsApp înainte de defecțiune.
„Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp sunt vizați de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de ‘validare’ a datelor. Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere ‘verificarea’ datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Echipa CERT-RO recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și în special evitarea accesării link-urilor pe care le conține!”, atrag atenția specialiștii CERT-RO.
Nu se știe dacă există o legătură între acest anunț și defecțiunea aplicației.

Serviciul de mesagerie instant WhatsApp, deținut de Facebook, aniversează în 2017, opt ani de la lansare. Mai mult de un miliard de oameni din 180 de țări folosesc aplicația gratuită care oferă posibilitatea de a trimite mesaje și de a apela într-un mod simplu și securizat, opțiuni disponibile pe toate telefoanele din întreaga lume. Potrivit statisticii celor de la WhatsApp, în fiecare zi se trimit circa 50 de miliarde de mesaje prin intermediul aplicației, peste 3,3 miliarde de fotografii, 760 de milioane de videoclipuri și 80 de milioane de imagini animate.
PUBLICITATE