Weekend de coșmar! O crimă și o tentativă de omor în Neamț


Județul Neamț a trecut printr-un weekend de coșmar, fiind marcat de două evenimente de violență maximă, o crimă la Bahna și o tentativă de omor la Văleni. Atât crima și tentativa de omor s-au produs pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Crimă la Bahna

Un bărbat de 46 de ani, tată a trei copii (un adolescent de 16 ani și frații lui mai mici, de 7 și 9 ani), a fost ucis de doi indivizi (frații Octavian și Tarzan Lupu) cunoscuți în localitate pentru violență. Ambii agresori sunt recidiviști, dintre care unul pentru tentativă de omor.

Din spusele anchetatorilor, victima s-a nimerit în calea agresorilor când se întorcea acasă. Criminalii, beți și puși pe scandal, nici macăr nu-l cunoșteau pe bietul om și din senin, l-au înjunghiat și l-au lăsat în agonie. Omul a fost găsit de un vecin într-o baltă de sânge, cu răni grave la gât. Cei doi frați au fost prinși în câteva ore, după ce în sat au fost trimise mai multe echipaje ale poliției. Doar unul dintre ei își recunoaște fapta. Pentru omor calificat, agresorii risca o pedeapsa de pana la 25 de ani de inchisoare.

„Agresiunea s-a produs în urma unui conflict spontan, cei doi suspecți erau sub influența alcoolului. Au înjunghiat victima cu un cuțit în zona picioarelor, provocându-i hemoragie masivă urmată de deces. Suspecții sunt frați, recidiviști și urmează să fie prezentați la instanță cu propunere de arestare preventivă pentru omor și omor calificat“, a declarat procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului Neamț – pentru ziarulceahlaul.ro

Tentativă de omor în comuna Văleni

O altă faptă de violență extremă, a avut loc în comuna Văleni. Și în acest caz totul s-a întîmplat pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice. Potrivit anchetatorilor, Jenică Grosu (48 de ani, din Văleni), în timp ce se deplasa spre casă, s-a întîlnit cu victima, un tânăr de 21 de ani. În urma unui schimb scurt de replici, agresorul a scos un briceag și l-a înjunghiat pe tânăr în abdomen. Victima a fost transportată la spital și supusă unei intervenții chirurgicale care i-a salvat viața. Legiștii au stabilit că leziunea suferită i-a pus în primejdie viața și are nevoie de 35-40 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Agresorul a fost prins și audiat, iar apoi prezentat pentru arestare la instanță

PUBLICITATE