Weekend cu opt incendii stinse de pompierii nemțeni


Vineri, 15.07.2016, la ora 19:55, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu în gospodăria unui localnic din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti, unde ardea un stog de fân. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD şi patru membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei cu o autospecială. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat fiicei proprietarului, în vârstă de 15 ani, care a suferit un atac de panică, dar care a refuzat transportul la spital. Forţele au stins incendiul după operaţiuni ce au durat două ore.
A ars stogul de fân (aproximativ 10 tone).
Cauza probabilă a incendiului: autoaprinderea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 15.07.2016, la ora 20:14, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o anexă aflată într-o gospodărie din localitatea Grinţieş. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardea o bucătărie de vară, existând pericolul extinderii flăcărilor la casa aflată la mai puţin de doi metri de aceasta. Pompierii au stins incendiul în scurt timp şi în limitele găsite.
Au ars bucătăria de vară, din lemn şi învelită cu ţiglă ceramică, un frigider şi un aragaz.
Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric produs la un cablu defect.

Sâmbătă, 16.07.2016, la ora 00:38, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din localitatea Trifeşti. La locul indicat s-au deplasat zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau bunuri dintr-o cameră. Proprietara, care a suferit un atac de panică, a fost asistată de paramedici, nefiind transportată la spital, întrucât a refuzat acest lucru. Pompierii au stins incendiul în scurt timp şi în limitele găsite.
Au ars mobilierul, un televizor şi un laptop. S-a degradat lambriul din camera cuprinsă de incendiu şi o porţiune din lambriul camerei vecine, din cauza temperaturii.
Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric produs la un cablu cu izolaţie deteriorată.

Sâmbătă, 16.07.2016, la ora 08:34, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din comuna Boghicea. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman şi doi studenţi aflaţi în stagiul de practică la subunitate cu trei autospeciale de stins incendii, constatând că ardeau acoperişul casei, bunurile dintr-o cameră a acesteia, acoperişul anexelor gospodăreşti, dar şi o anexă din gospodăria vecină. Proprietarul casei, în vârstă de 78 de ani, care a suferit arsuri de gradul I la nivelul feţei, şi soţia, în vârstă de 75 de ani, au fost asistaţi de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportaţi la spital. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, în jurul orei 12:00.
Au ars: acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 180 mp., bunurile din bucătărie, acoperişul anexelor, pe o suprafaţă de aproximativ 130 mp., bunuri dintr-o încăpere a anexelor şi magazia din lemn a vecinului, pe o suprafaţă de aproximatvi 7 mp.
Cauza probabilă a incendiului: sistem de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile (flacăra de la aragaz a aprins materiale textile).

Sâmbătă, 16.07.2016, la ora 17:58, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Cuci, comuna Bozieni. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman şi un student aflat în stagiul de practică la subunitate cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau locuinţa, în totalitate, şi acoperişul anexei lipite de aceasta. Proprietarii au suferit atacuri de panică şi au fost asistaţi de paramedici. Proprietarul a fost transportat la spital. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, în jurul orei 21:45.
Au ars: acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 130 mp., bunurile din interior şi acoperişul bucătăriei de vară, pe o suprafaţă de aproximativ 35 mp.
Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spaţii închise (proprietarul a verificat butelia cu flacără). La intervenţie au participat şi pompierii voluntari ai comunei cu o autospecială.

Duminică, 17.07.2016, la ora 19:06, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de mirişte pe un teren din comuna Podoleni. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars mirişte, pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 hectare.
Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Duminică, 17.07.2016, la ora 23:25, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o anexă gospodărească, în localitatea Vânători-Neamţ. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau acoperişul unui şopron, o porţiune gardul ce delimitează gospodăria de cea vecină şi acoperişul adăpostului de animale al vecinului. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars acoperişul şopronului, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp., doi metri de gard şi acoperişul adăpostului pentru animale, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp.
Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric produs la un cablu defect.

Luni, 18.07.2016, la ora 05:50, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o afumătoare a unei firme din comuna Săvineşti. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau o porţiune din acoperişul construcţiei (4 mp.), o porţiune dintr-un perete (2 mp.), o hotă şi elementele combustibile de la uşi. Pompierii au stins incendiul în scurt timp şi în limitele găsite.
Cauza probabilă a incendiului: dispozitiv defect de protecţie a unei celule.

PUBLICITATE