Weekend cu 7 incendii pe raza județului Neamț


Vineri, la ora 17:29, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu pe un teren viran din municipiul Piatra Neamţ, zona Subdărmăneşti. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au stins incendiul, în urma căruia au ars resturi vegetale, pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, la ora 20:32, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din comuna Dumbrava Roşie. La locul indicat s-au deplasat zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau bunurile din dormitorul casei şi o porţiune din acoperiş. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat o oră. Au ars bunurile din interiorul camerei şi acoperişul casei, construit din astereală din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii închise (lumânare). La intervenţie au mai participat doi membri ai SVSU Dumbrava Roşie şi cinci localnici.

Sâmbătă, la ora 13:39, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din comuna Crăcăoani. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardea izolaţia conductorilor electrici de la firida casei. Pompierii au folosit stingătoare şi au îndepărtat elementele care nu erau afectate de flăcări din zona de ardere. Cauza probabilă a incendiului: efectul termic al curentului electric  (supraîncălzire) produs la un tablou de distribuţie neizolat corespunzător.

Sâmbătă, la ora 20:26, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la un autotren încărcat cu seminţe de porumb, parcat în curtea fostului CAP din comuna Drăgăneşti. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau capul tractor, jumătate din semiremorca deschisă şi jumătate din încărcătură. Şoferul, în vârstă de 45 de ani, a suferit un atac de panică şi a fost trasnportat la spital de echipajul de paramedici. Incendiul se manifesta cu violenţă, flăcările se ridicau la peste doi metri deasupra camionului, şi exista pericolul extinderii la clădirea lângă care era parcat, aflată la mai puţin de patru metri de zona cuprinsă de flăcări. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat mai bine de o oră. Cauza probabilă a incendiului: aparat de gătit nesupravegheat (butelie alimentată cu gaz, de mici dimensiuni). La misiune a participat şi un membru al SVSU Drăgăneşti.

Sâmbătă, la ora 23:45, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la un stog de fân aflat într-o grădină din comuna Cândeşti. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii, membrii SVSU Cândeşti şi Roznov (cu autospecială), constatând că ardea un stog de fân. Forţele au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat aproape o oră. Cauza probabilă a incendiului: acţiunea intenţionată.

Duminică, la ora 07:07, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o casă din localitatea Miron Costin. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii, constatând că ardeau materialele textile şi din carton bituminat din podul unei bucătării de vară (aproximativ 20 kg.) şi o porţiune din acoperişul acesteia (o suprafaţă de aproximativ opt mp.). Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat aproape o jumătate de oră. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric produs la un conductor cu izolaţie deteriorată.

Duminică, la ora 20:35, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o casă din localitatea Dagâţa. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari cu o autospecială de lucru au apă şi spumă şi au stins incendiul, în urma căruia a ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum. La eveniment s-au deplasat şi membrii SVSU Poienari şi Dagâţa.

PUBLICITATE