Vrei sa efectuezi rapid analize medicale pentru permis auto? Află ce documente trebuie să ai asupra ta

Ai nevoie de un permis auto cu o noua valabilitate? In acest caz stii deja ca trebuie sa obtii o fisa medicala, iar pentru a dobandi acest document, este necesar sa efectuezi o serie de analize medicale pentru permis auto. Ei bine, daca nu vrei sa pierzi timpul asteptand la cozi, exista o metoda prin care poti face toate investigatiile medicale in aceeasi zi.

Pentru a obtine fisa medicala cu o singura deplasare, apeleaza la o clinica autorizata, asa cum este Standard Med.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vei efectua analize medicale permis auto intr-o singura zi si vei primi fisa in maximum o ora si jumatate de la completarea formularelor.

Acest document este necesar atunci cand vrei sa obtii un nou permis sau cand vrei sa reinnoiesti un permis expirat.

Daca te afli in oricare dintre aceste situatii, acceseaza site-ul Fisamedicala.info si programeaza-te la clinica.

Pentru ca vizita ta la centrul medical sa nu dureze mult, este important sa ai asupra ta urmatoarele documente:

  1. Buletinul / Cartea de identitate, in original si copie. Cetatenii straini au nevoie si de carte de rezidenta, permis de sedere si certificat de inregistrare, insotit de pasaport;
  2. Fisa de scolarizare, daca urmezi cursurile unei scoli de soferi;
  3. Dovada ca ai platit contravaloarea permisului auto. Aceasta se achita online, la trezorerie sau prin mandat postal;
  4. Adeverinta de la medicul de familie prin care se mentioneaza ca solicitantul este apt pentru a conduce sau parafa medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B, daca solicitantul sufera de boli cronice;
  5. In cazul in care candidatul a fost diagnosticat cu diabet, este necesara si o scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si confirmarea ca este apt pentru a conduce o masina.

De asemenea, daca porti ochelari de vedere, este necesar sa ii ai asupra ta atunci cand te prezinti la centrul medical. 

Ce analize medicale pentru permis auto va trebui sa afectuezi?

Ordinul nr.1162/2010 imparte conducatorii auto in doua grupe:

  1. Conducatori auto ai autovehiculelor din categoriile A, A1, A2, AM, B, B1, BE;
  2. Conducatori auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1E, D, DE, D1, D1E.

Iata care sunt cele mai frecvent intalnite analize medicale pentru permis auto:

Vedere

Pentru a obtine un permis auto, toti candidatii sunt obligati sa efectueze analize medicale oftalmologice pentru a afla daca au acuitatea vizuala necesara conducerii unei masini. Trebuie retinut faptul ca solicitantii grupei a doua nu vor putea sa isi reinnoiasca permisul auto daca sufera de diplopie.

Auz

Candidatii grupei a doua sunt obligati sa obtina avizul unei unitati medicale autorizate, in care sa fie mentionat faptul ca nu au probleme grave in privinta auzului.

Boli cardiovasculare

Persoanele care sufera de tulburari grave ale ritmului cardiac nu au voie sa conduca un autovehicul. Astfel, daca la analizele medicale pentru permis auto se descopera ca un candidat are angina pectorala de repaus sau la emotie, clinica nu ii va putea elibera fisa medicala.

Boli neurologice

Daca in timpul acestor analize medicale pentru permis auto, medicul descopera ca solicitantul sufera de afectiuni neurologice grave, acesta nu va putea obtine fisa medicala. Exista si o exceptie pentru conducatorii grupei I care au fost diagnosticati cu epilepsie. Ca sa obtina fisa medicala, acestia trebuie sa demonstreze ca a trecut o anumita perioada de timp de la ultimul episod. 

Vrei sa stii mai multe detalii? Intra pe www.fisamedicala.info si afla toate informatiile de care ai nevoie pentru a efectua analize medicale pentru permis auto!

PUBLICITATE