Votați proiectul „Pe locuri, start-LAC” – un proiect pentru Neamț


Un vechi și înțelept proverb românesc spune că „omul deștept își face iarna car și vara sanie”. Pe baza acestui principiu, voluntarii Asociației JuvenALA din Neamț au hotărât să participe în această iarnă la concursul Idei din Țara lui Andrei, organizat de către OMV Petrom, cu proiectul „Pe locuri, start-LAC”, ce urmează să se desfășoare în vara anului 2017.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul „Pe locuri, start-LAC” se dorește a fi continuarea mult îmbunătățită a inițiativei Asociației Sens Civic, „Vremea Curățeniei”, care, spre dezamăgirea voluntarilor, nu a reușit să ofere destule resurse materiale și de logistică. Din aceste cauze, rezultatul a fost ecologizarea a maxim 30% din maluri, însemnând aproximativ 11 tone de deșeuri.

De această dată, suntem hotărâți să eliberăm în totalitate Lacul Izvorul Muntelui de sub robia gunoaielor acumulate pe maluri! Turismul în această zonă aproape a murit, deoarece turiștii fug mâncând pământul când văd o minune a naturii dormind, de ani buni, sub o pătură groasă de PET-uri. Prin acțiunea noastră, vrem să dăm șansa localnicilor și nu numai să valorifice potențialul turistic imens al zonei.

Pentru a face acest lucru, perioada propriu-zisă de desfășurare a proiectului va fi de 5 zile, din care ultima va fi dedicată amplasării unor panouri cu informații și legende despre zona respectivă și informării localnicilor cu privire la necesitatea păstrării unui mediu curat, prezentându-le și rezultatele acțiunii noastre. Pentru a acoperi o zonă cât mai mare, vor fi 2 locuri de campare în loc de 1, dotate cu toalete ecologice și dușuri. Fiecare zonă de campare va putea susține în jur de 200 de persoane pe zi, în funcție de disponibilitatea acestora. Voluntarii vor avea asigurate 3 mese pe zi, pregătite de către bucătari-voluntari, ceai și cafea dimineața și câteva surprize inedite, din partea organizatorilor. Totuși, nu putem să dăm curs acestui proiect fără ajutorul vostru, al tuturor.

Ca să putem câștiga premiul, reprezentat de banii necesari punerii în practică a proiectului, avem nevoie de cât mai multe voturi din partea publicului. Așadar, vă rugăm să ne acordați câteva minute votându-ne proiectul în competiția „Idei din Țara lui Andrei” până pe data de 1 decembrie, la ora 18:00, accesând link-ul – AICI, pentru a avea, cu toții, un județ mai curat, mai frumos, un exemplu de urmat pentru toată țara. Schimbările mari încep de la lucruri mici!

D.M.B.
PUBLICITATE