Vor fi refăcute fațadele a 7 blocuri din Piatra Neamț. Investiție suportată 100% de primărie

În urma unei conferințe de presă ținută la primăria Piatra Neamț, primarul Dragoș Chitic a prezentat o nouă investiție pe care a adăugat-o la agenda pe 2015.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Plecând de la solicitările cetățenilor din Piatra Neamț, am decis să începem o acțiune de refacere a fațadelor blocurilor. Legea, ne permite să finanțăm aceste lucruri din taxa edilitară pe care municipalitatea o încasează. Avem o listă de 7 blocuri, cele care considerăm că au fațadele afectate și necesită o intervenție urgentă:

  • blocurile 7, 8, 9, 10 și 11 de pe bulevardul Dacia
  • blocul Turn (Ozana) de pe bulevardul Decebal
  • blocul 10 de pe bulevardul Decebal, de la intersecția cu strada Piața 22 Decembrie
  • blocul H4 din Piața Mihail Kogălniceanu

Deja s-au demarat lucrările la blocul 11 de pe b-dul Dacia. În funcție de cum ne permite vremea, vom mai continua sau daca nu, vom relua din primăvară lucrările la celelalte blocuri.

Ca răspuns la întrebarea „cât vor avea locatarii de suportat în costurile reabilitărilor?”, primarul Dragoș Chitic a ținut să puncteze că „nu este o reabilitare termică”, iar taxa edilitară pe care primăria o încasează, permite să se folosească bani pentru refacerea fațadelor. Contribuția la acestă investiție este suportată 100% de primăria Piatra Neamț, astfel locatarii nu vor scoate niciun ban din buzunar.

PUBLICITATE