Vopsirea părului în timpul sarcinii – Da sau Nu?

Dorința de a fi frumoasă este absolut normală și, în timpul sarcinii, unele femei încep să se îngrijoreze dacă merită să facă anumite proceduri de înfrumusețare? O întrebare frecventă este și următoarea: „Avem voie să ne vopsim părul în perioada sarcinii?” Există părerea că acest lucru nu se poate face, deoarece componentele artificiale și sintetizate pot dăuna atât fătului, cât și femeii însărcinate, dar este într-adevăr așa?

Corpul feminin suferă modificări fiziologice și hormonale pe perioada sarcinii. Drept urmare, viitoarea mamă poate fi mai sensibilă la alergeni decât de obicei. Acesta este motivul pentru care majoritatea medicilor vă recomandă să vizitați un triholog înainte de a vă vopsi părul. Astfel, se va afla dacă aveți o reacție alergică la vopsea și abia după aceea specialistul vă va spune dacă puteți vopsi părul și ce vopsea de păr să utilizați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ne vopsim sau nu părul?

Dacă ne adresăm bunicuțelor pentru sfaturi, răspunsul va fi probabil NU! La urma urmei, o femeie însărcinată trebuie să se gândească în primul rând la sănătatea viitorului bebeluș. Desigur, opțiunea ideală ar fi vopsirea părului de o culoare naturală chiar și în perioada de planificare a sarcinii, astfel încât mai târziu să nu existe probleme cu rădăcinile crescute și dorința de a schimba culoarea să fie amânată pentru un timp. Dar dacă trebuie să rezolvați problemele atunci când apar și dorința de a fi frumoasă copleșește sfaturile celorlalți, atunci trebuie să căutați o ieșire din această situație.

Dacă ați decis totuși să vă vopsiți părul, atunci trebuie să respectați câteva reguli:

  • amânați procedura pentru trimestrul doi și trei de sarcină,
  • asigurați-vă că efectuați vopsirea într-o încăpere bine ventilată,
  • asigurați-vă că ați verificat produsul la reacții alergice,
  • verificați rezultatul colorării pe un fir subțire din partea occipitală a capului, chiar dacă se utilizează un produs verificat, deoarece schimbările hormonale  ce apar în perioada sarcinii pot influența rezultatul final.

Ce colorant poate fi utilizat pentru femeile gravide?

Pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe făt, trebuie să studiați toate opțiunile posibile de vopsire care vă permit să rămâneți frumoase în timpul sarcinii.

Spre exemplu puteți opta pentru vopsea L’Oreal, pentru că este esențial să se excludă produsele ce conțin amoniac, nonoxinol, resorcinol, iar la acest brand găsim astfel de produse. De asemenea, acordați atenție componentelor precum p-fenilendiamina, aminofenolul, dihidroxibenzenul.

Prin urmare, alegem produse ce nu conțin elementele de mai sus. Există, de asemenea, coloranți organici, dintre care 90% sunt componente vegetale, dar conțin, chiar și în cantități mici, amoniac și peroxid de hidrogen.

O altă opțiune va fi tehnica balayage, deoarece astfel vopseaua nu intră în contact cu pielea capului. De asemenea, nu uitați de importanța îngrijirii adecvate după vopsire, care va ajuta la menținerea culorii cât mai mult posibil și la reducerea numărului de proceduri pentru efectul vopselelor asupra părului.

Sarcina este o perioadă foarte frumoasă în viața unei femei, iar tehnologiile moderne ne permit să o trăim fără a ne limita de micile plăceri ale femeilor.

PUBLICITATE