Vom avea noi tarife, mai mari, pentru parcările din Piatra-Neamț

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a inițiat un proiect de hotărâre ce va fi votat în ședința de Consiliu Local de joi, 27 aprilie, prin care propune tarife mai mari atât la parcările de reședință cât și la parcările publice cu plată de pe raza orașului.

Potrivit documentului, parcările de reședință vor costa, după aprobarea proiectului de hotărâre, 200 de lei pe an pentru persoanele fizice și 400 de lei pe an pentru persoanele juridice.

În privința parcărilor cu plată orară, dacă până acum, la parcometre prețul era de 1,5 lei pe oră (sau 2 lei, astăzi, la angajații primăriei care percep taxa de parcare), după aprobarea proiectului prețul va fi, pe timp de zi (8:00 – 18:00), de 4 lei pe oră, 15 lei pe zi sau abonament de 50 de lei pe 7 zile.

Totodată, ca noutate, pietrenii vor trebui să plătească parcările publice cu plată și noaptea: 1 leu pe oră sau 4 lei pe noapte (18:00 – 8:00).

În acelașți proiect de hotărâre apar și tarifele pentru parcările cu regim mixt. Astfel, persoanele fizice care dețin parcare de reședință în regim mixt vor plăti 150 de lei pe an, și vor dispune de aceasta în intervalul orar 18:00 – 8:00, în weekenduri și în timpul sărbătorilor legale. Pentru persoanele juridice, abonamentul pe an pentru acest tip de parcări va fi de 300 de lei.

„Tariful pentru blocarea-deblocarea autovehiculelor staționate/parcate neregulamentar va fi de 200 lei/zi, mai notează proiectul inițiat de primarul Andrei Carabelea.

În documentul Primăriei Piatra-Neamț nu se specifică dacă cei care parchează/staționează câteva minute (până la 30 de minute) vor putea plăti jumătate din prețul parcării pe oră, așa cum se putea la vechile parcometre.

proiect nr.14 - anexa corectata
PUBLICITATE