Viorica Dăncilă (PSD), noul PREMIER desemnat de președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că dă încă o şansă PSD-ALDE şi acceptă nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astăzi am ascultat opiniile și argumentele politicienilor. Dar am ascultat și opiniile oamenilor simpli. Sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor. Sunt multe legate de politica internă sau externă a României. Am ascultat și am citit cu atențietoate aceste opinii și argumente și le-am cântărit. 

În primul rând această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția. Aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. După consultări, este foarte clar: PSD dispune de majoritate. Ținând cont de asta, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, doamna Dăncilă. – a declarat Klaus Iohannis

Consultările pentru formarea unui nou Guvern au început miercuri la Palatul Cotroceni, la ora 12.00. Viorica Dăncilă a fost propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier, preşedintele PSD Liviu Dragnea prezentându-i şefului statului şi o listă de parlamentari ai majorităţii pentru a arăta că Dăncilă ar avea susţinerea în Parlament.
Liderul PNL Ludovic Orban a spus că liberalii şi-au prezentat opţiunea pentru anticipate şi că PNL este dispus că înceapă negocieri pentru o nouă majoritate
De asemenea, liderul USR Dan Barna a declarat că formaţiunea sa susţine un premier care să nu fie numit de PSD, iar soluţia “decentă” pentru România este aceea a alegerilor anticipate.
În schimb, liderul PMP Traian Băsescu i-a propus pentru funcţia de premier pe Siegfried Mureşan şi Eugen Tomac.

Amintim ca Mihai Tudose a anuntat, luni, la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD, ca demisioneaza din functia de premier, dupa ce social democratii au decis, prin vot, sa ii retraga sustinerea.
Marti, presedintele Klaus Iohannis a anuntat in cadrul unei scurte declaratii de presa la Palatul Cotroceni, ca i-a acceptat denmisia lui Tudose si a decis sa il numeasca premier interimar pe ministrul Apararii, Mihai Fifor.

PUBLICITATE