Vineri, 10 mai, ceremonie militară la Piatra-Neamț cu prilejul Zilei Independenţei Naţionale a României

Vineri, la Piatra-Neamț va avea loc o ceremonie militară dedicată sărbătoririi Zilei Independenței Naționale, eveniment ce va include depuneri de coroane și defilări ale gărzii de onoare.

Vineri, 10 mai a.c., începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial – Cimitirul Eroilor din Piatra Neamţ, militarii garnizoanei Piatra Neamţ vor organiza ceremonia militară cu prilejul Zilei Independenţei Naţionale a României, în conformitate cu Legea nr.189 din 8 iulie 2021.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Programul ceremoniei cuprinde salutul Drapelului de Luptă al Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski”, intonarea imnului naţional al României, oficierea serviciului religios, alocuţiuni, depunerea de coroane la Monumentul Eroilor şi se încheie cu defilarea Drapelului de Luptă şi a gărzii de onoare, constituită din militari ai Batalionului 634 Infanterie, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

„La 10 mai 1877, Senatul proclama Independenţa statului Român, când conducătorul statului de la acea vreme, principele Carol I, a semnat proclamaţia ,,Independenţa absolută a României”, conderindu-i astfel putere de lege. Cu o zi înainte, actul fusese citit în Parlament de Mihail Kogălniceanu şi votat de reprezentanţii celor două camere.

Glorie eternă eroilor neamului!” – transmis reprezentanții Cercului Militar Piatra-Neamț

PUBLICITATE