[VIDEO] Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț – ziua I – duminică, 1 iulie

Spectacolul de deschidere a noii ediții a „Vacanțelor Muzicale“, de duminică, 1 iulie, nu a mai avut loc în aer liber, la Turnul lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț, ci în Sala Mare de spectacole a Teatrului Tineretuluidin cauza vremii potrivnice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Muzicienii Filarmonicii „Moldova“ Iași au invocat imposibilitatea de a cânta la temperaturi scăzute – nu atât din cauza confortului personal (deși și acesta este un aspect important), cât faptul că instrumentele muzicale sunt supuse, în astfel de condiții, dezacordajului accelerat. Ținând cont de aceste aspecte, conducerea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț a luat hotărârea de a muta concertul oaspeților ieșeni în Sala Mare de spectacole a Teatrului Tineretului.

Ediția a 45-a a Festivalului Internațional „Vacanțe Muzicale“ a debutat duminică, 1 iulie 2018, la Teatrul Tineretului, începând cu ora 21:00. În programul primei seri au cântat Orchestra simfonică și Corului „Gavriil Musicescu“, ambele ansambluri muzicale aparținând Filarmonicii de Stat „Moldova“ Iași.

PUBLICITATE