[VIDEO] Piatra-Neamț: Cum a decurs operațiunea de salvare pentru tânărul urcat pe stâlpul telegondolei

Gest extrem din cauza unei fete. Un tânăr de 19 ani din Piatra-Neamț a pus în alertă autoritățile din oraș după ce, în jurul orei 14:00, acesta s-a urcat pe stâlpul telegondolei de lângă Petrodava.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primele încercări de a negocia cu acesta s-au desfășurat dintr-o cabină a telegondolei oprite. S-a renunțat repede la idee și asta pentru a nu pune în pericol siguranța tânărului. Pentru a comunica cu negociatorul acesta trebuia să se întoarcă și astfel se putea dezechilibra și putea să cadă în gol. Una dintre solicitările acestuia a fost să nu vadă forțe de ordine la baza telegondolei.

A doua solicitare a fost o țigară. Atunci un alpinist din cadrul ISU Neamț asigurat s-a urcat pe stâlpul telegondolei. Tot el a reușit să vorbească cu tânărul. Acesta i-a spus că are probleme cu o fată și că acesta ar fi motivul pentru care s-a urcat pe stâlp.

După minute bune de discuții cu negociatorul, cu șeful ISU Neamț dar și cu pompierul alpinist,  pietreanul a coborât singur de pe stâlp (în jurul orei 16:30).  A fost preluat de către un echipaj de ambulanță și condus la spital pentru un control medical.

Reamintim că în urmă cu doi ani, un alt bărbat a recurs la același gest, tot pe stâlpul telegondolei (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE