Viceprimarul Gavrilescu se laudă că va implementa un proiect deja respins de la finanțare

Bogdan Gavrilescu, candidatul PMP pentru postul de președinte CJ Neamț, în realitate candidat pentru un nou post de viceprimar al municipiului Piatra-Neamț, face o exercițiu de demagogie în stare pură.

El testează vigilența alegătorilor din Piatra-Neamț, venind cu un proiect al echipei PMP, referitor la pasajul subteran din Piața Ștefan cel Mare (zona părculețului central), pe care, spune el, îl va implementa în oraș, cu 12 milioane de euro din fonduri europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De ce spunem demagogie? Pentru că proiectul respectiv este unul mai vechi, al echipei liberale, prezentat de Dragoș Chitic și respins de la finanțare, cu mai bine de un an în urmă, de către organismul care se ocupă de verificarea acestor proiecte.

Mai jos, răspunsul dat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est:

”Cererea de finanțare cu titlul “Piata Stefan cel Mare – zona pietonala si reconfigurare Bulevardul Republicii” a fost depusa spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 4. 

În urma verificării conformității administrative și eligibilității, cererea de finanțare a fost declarată respinsă datorită neîndeplinirii unui criteriu de conformitate, fapt care a fost comunicat solicitantului de finanțare în data de 24.06.2019.”

Așadar, pentru Bogdan Gavrilescu și echipa PMP nu contează că proiectul a fost respins, ei îl mai depun odată, pentru că așa dă bine în campanie: să vii cu filmulețe colorate și elemente grafice cu care să iei ochii alegătorilor.

Bogdan Gavrilescu: ”Ce spuneți dacă dăm un suflu nou urbei noastre?
12 milioane de euro pentru a schimba fața municipiului reședință de județ.
Un proiect pentru care documentația este deja finalizată și reprezintă o prioritate pentru programul POR 2020-2024, Axa 4.

În final, acesta declară: ”Un proiect de 10 +, ce poate fi realizat de echipa PMP Neamț.

Nu știm la care echipă PMP se referă viceprimarul municipiului că va realiza acest proiect, noi știm că există un adevărat departament în primărie care muncește la proiecte europene, viceprimarul doar punându-și semnătura la sfârșit.

Sau, cine știe, poate că echipa PMP Neamț la care face referire Gavrilescu este cea care de mai bine de 5 ani este abonată la banii primăriei (vezi aici).

PUBLICITATE