Viata dupa aparat dentar: iata de cate avantaje te vei bucura!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Daca tu sau copilul tau aveti probleme cu alinierea dintilor, cea mai buna solutie este reprezentata de purtarea unui aparat dentar. Acesta este un dispozitiv medical folosit in tratamentul ortodontic, care aplica presiune asupra dintilor pacientului pentru a se obtine, in timp, alinierea acestora in directia dorita.

Potrivit la orice varsta, ofera totusi cea mai mare eficienta atunci cand este folosit intre 10 si 14 ani, deoarece in aceasta perioada tesutul osos al capului si cel al gurii se afla inca in dezvoltare si pot fi modelate mai usor, in functie de necesitati.

Principalele avantaje oferite de purtarea unui aparat dentar

Faptul ca tot mai multi pacienti, copii, adolescenti sau adulti opteaza pentru aceasta solutie nu este deloc intamplator. El se datoreaza numeroaselor beneficii pe care le asigura acest tip de tratament. Iata care sunt cele mai importante dintre ele!

  • in primul rand, dintii arata impecabil, sunt perfect aliniati si iti permit sa afisezi un zambet de milioane;
  • efectele asupra increderii in sine sunt maxime, atat in cazul copiilor, cat si al adultilor,
  • datorita alinierii dintilor, muscatura este, in sfarsit, corecta;
  • masticatia este, de asemenea, imbunatatita in mod semnificativ, indiferent de mancarurile pe care le preferi;
  • dupa tratamentul cu un aparat dentar, dintii vor fi folositi intr-un mod echilibrat. Inainte, unii dintre ei erau suprasolicitati, in timp ce altii ramaneau nefolositi, ceea ce putea sa creeze diferite probleme, precum uzura excesiva;
  • odata cu disparitia spatiilor interdentare in care se puteau acumula cu usurinta resturi alimentare, scade semnificativ riscul aparitiei cariilor;
  • igiena dentara corecta va fi mult mai simplu de realizat, cu rezultate vizibile pentru starea de sanatate a intregii cavitati bucale.

Tipuri de aparat dentar

Progresul tehnologic din ultimii ani a facut posibila aparitia mai multor tipuri de dispozitive cu rol de indreptare, potrivite pentru fiecare pacient, indiferent de varsta sau de natura problemei cu care se confrunta, in ceea ce priveste alinierea incorecta a dintilor.

Concret, exista aparate fixe, adica lipite de dinti, dar si mobile, care pot fi indepartate in anumite momente ale zilei. Cele mai folosite sunt cele fixe, deoarece aliniaza dintii cu o acuratete mai mare. Ele sunt formate din mai multe elemente:

  • bracketurile, care se lipesc de dinti;
  • arcurile sub forma de sarma, care fac legatura intre bracketuri si ajuta la deplasarea dintilor prin aplicarea presiunii asupra celor pozitionati incorect;
  • ligaturile elastice, care prind arcurile de bracketuri.

Materialul din care sunt confectionate bracketurile poate fi, la randul sau, de mai multe feluri. Exista astfel de dispozitive realizate din metal, dar ele pot sa fie, de asemenea, ceramice sau din safir.

In functie de partea dintelui pe care sunt lipite bracketurile, un aparat dentar poate sa fie vizibil sau invizibil, acest criteriu estetic fiind hotarator pentru unii pacienti.

Cele vizibile sunt amplasate pe fata vizibila a dintilor si folosite in majoritatea situatiilor. Cele invizibile sunt lipite de fata interioara a dintilor si folosite mai rar, indeosebi in cazul adultilor pentru care ratiunile estetice sunt foarte importante inclusiv pe durata aplicarii tratamentului.

Indiferent ce tip de aparat dentar alegi dupa ce consulti un specialist in ortodontie, poti fi sigur ca acesta va avea eficienta maxima. Ofera-ti sansa unei danturi sanatoase si a unui zambet perfect!

PUBLICITATE