Vești proaste pentru fumători! S-au scumpit țigările. Vezi care sunt noile prețuri

Ca şi cum majorările de preţ la energie, gaze, carburanţi, plus creşterea ratei la credite nu ar fi fost de ajuns, din 2 octombrie, şi ţigările sunt mai scumpe. Aceste creşteri de preţuri vin în contextul în care, de la 1 octombrie, gazele s-au scumpit cu 6%, tarifele la electricitate au urcat cu 0,030 lei/MWh, iar la carburanţi costuile au crescut până peste pragul de 5 lei/litru din cauza majorării accizelor, lansând în cascada scumpirilor produsele cu cele mai mari ponderi în inflaţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Noile declaraţii privind preţurile maximale anunţate pe site-ul Ministerului Finanţelor de către principalii producători din industria tutunului, arată scumpiri cu 50 de bani pe pachet la cele mai cunoscute mărci de ţigarete, începând din 2 octombrie.

Producătorul British American Tobacco a mărit preţul pachetului de ţigări al mărcilor pe care le comercializează pe piaţa locală cu 0,5 lei. Majorările de preţ vor fi urmate, în cel mai scurt timp, şi de ceilalţi doi producători majori ce vând în România, Philip Morris şi Japan Tobacco International, pentru că acesta este mereu obiceiul: liderul pieţei (40% cotă – n.r.) scumpeşte primul, apoi este urmat de ceilalţi doi actori. – notează cotidianul.ro

Astfel:
– ţigările Viceroy sau L&M, care costau anterior 15,00 lei/pachet, costă de marţi 15,50 lei/pachet;
– ţigările Pall Mall, care costau anterior 15,50 lei/pachet, costă de marţi 16,00 lei/pachet;
– ţigările Kent, Lucky Strike, Marlboro sau Rothmans, care costau anterior 16,50 lei/pachet, costă de marţi 17,00 lei/pachet;
– ţigările Vogue, care costau anterior 17,00 lei/pachet, costă de marţi 17,50 lei/pachet;
– ţigările Dunhill, care costau anterior 17,50 lei/pachet, costă de marţi 18,00 lei/pachet.

Noile preţuri sunt şi pe site-ul Ministerului de Finanţe și le puteți consulta – AICI

Precedenta scumpire a fost în 22 mai, anul curent, tot de 0,5 lei pe pachet, astfel că 2017 marchează deja o scumpire cu 1 leu a ţigărilor, adică 5-7%, funcţie de marcă.

Scumpirile la ţigări vor continua până în 2022, în medie cu 2% pe an, prin majorarea cotei de acciză şi actualizarea cu rata inflaţiei.

PUBLICITATE