Veşti excelente pentru Camelia Smicală: Statul Finlandez îi redă copiii luați cu forța!

Medicul nemțean Camelia Smicală a anunţat că reprezentanți ai serviciilor sociale finlandeze au vizitat-o și au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă.

Avem vești bune: socialul a fost azi în vizită la noi acasă și au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă. Au fost extrem de amabili și prietenoși. Ceva s-a întâmplat. Slavă Domnului! Doamne ajută! Vă iubim pe toți” – este mesajul Cameliei Smicală postat pe Facebook în urmă cu câteva zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În 2015, Camelia Smicală a amenințat că pleacă de-acasă împreună cu cei doi copii, în urma abuzurilor soțului său finlandez, dar acesta a anunțat autoritățile, care au descins în forță și i-au luat copiii.

În acest caz au existat şi demersuri oficiale din partea unor oficiali români pentru ca fiul şi fiica româncei Camelia Smicală să fie redaţi mamei.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț, locuia în Finlanda și era căsătorită cu un cetățean finlandez, care o abuza, iar femeia a amenințat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soțul a anunțat, însă, serviciile sociale și astfel au fost luați copiii, în urma unei descinderi în forţă.

De-atunci, au existat numeroase demersuri, inclusiv la nivel parlamentar și guvernamental pentru rezolvarea situației, dar fără succes.

În acești cinci ani, copiii au fost ținuți separați unul de celălalt, chiar dacă și-au exprimat dorința de a se întoarce la mamă.

În țară, au existat numeroase proteste împotriva autorităților finlandeze, pentru a se obține returnarea copiilor la mama lor.

PUBLICITATE