Veste proastă pentru pensionari: Pensiile nu vor mai crește în acest an

Ludovic Orban a anunțat că pensiile nu vor mai crește în acest an și că următoarea majorare este prevăzută abia la 1 ianuarie 2022, când va crește punctul de pensie.

Pensiile nu vor mai crește cu 8% din septembrie 2021, așa cum prevede legea, ci de la 1 ianuarie 2022, după cum a anunțat luni președintele PNL Ludovic Orban. Inițial, pensiile ar fi trebuit majorate anul acesta cu 40%.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bugetul României pe anul 2021 nu va prevede și creșterea pensiilor, așa cum așteptau milioane de pensionari și dădeau asigurări chiar și cei aflați la guvernare.

Guvernanții încearcă astfel să se încadreze într-un deficit bugetar de 7%, în condițiile unei economii puternic afectate de criza pandemiei Covid-19.

Practic, pensiile vor fi ”înghețate” anul acesta la valoarea lor actuală și vor fi majorate abia de la 1 ianuarie 2022.

Până atunci, vor fi recalculate cât mai repede posibil, ”astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

Sistemul acesta de a crește punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară.

Am discutat și de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe și care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil”, a spus Orban.

Ludovic Orban a spus, în privința procedurii de recalculare că urmărește un lucru foarte simplu și anume dacă un pensionar are o contribuție similară, trebuie să aibă aceeași pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat.

PUBLICITATE