Veste proastă pentru cei cu locuințe ANL: chiria va crește cu peste 50% începând cu 1 septembrie

În luna septembrie 2020, se aplică un ordin al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei care prevede o creştere a preţurilor şi chiriilor locuinţelor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), cu 56,33%.

Mai exact, este vorba despre Ordinul 3519/2020 al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei care prevede creşterea valorii de înlocuire pe metrul pătrat la apartamentele ANL de la 1.916,42 la 2.996,00 lei/mp inclusiv TVA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca urmare a acestei modificări, preţurile locuinţelor şi chiriilor locuinţelor ANL va creşte substantial în acest an, începând cu luna septembrie.

“Pentru anul 2020, valoarea de înlocuire este valoarea medie ponderată pe metru pătrat, calculată pe baza valorii contractelor de antrepriză încheiate, în condiţiile legii, în cursul anului 2019 de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe cu antreprenorii, care se majorează cu un coeficient rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderată pe metru pătrat a locuinţelor puse în funcţiune în anul 2019 în cadrul Programului de construcţii locuinţe pentru tineri şi valoarea medie ponderată pe metru pătrat contractată la momentul începerii lucrărilor acestor locuinţe”, scrie în prezentul ordin.

Valoarea de înlocuire pe metrul pătrat pentru locuinţele ANL se stabileşte anual, în conformitate cu prevederile Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

La Piatra-Neamț, SC Locativ Serv SRL administează un număr de 1700 de imobile situate in Municipiul Piatra-Neamt: ANL-uri (aproximativ 800), locuințe sociale și locuințe de serviciu, dupa cum urmeaza:

– Cartierul Speranta 701 locuinte

– Cartierul Valeni I 200 locuinte

– Cartierul Valeni II 120 locuinte

– Str. Nufarului 128 locuinte

– Str. Stamatin 60 locuinte

– Str. Mihai Viteazul 274 locuinte

– Str. Aleea Tiparului 50 locuinte

– Bloc 40 80 de locuinte

– Mansarde 95 locuinte

– Fondul Locativ de Stat 95 locuinte

Vezi Ordinul de ministru

PUBLICITATE