Veste bună pentru nemțeni! Spitalul modular a fost inaugurat. A primit autorizația de funcționare (VIDEO)

Veste bună pentru nemțeni! Spitalul modular, ce va deservi județele Neamț și Iași, a fost, astăzi, inaugurat. Tot astăzi, unitatea medicală (singurul spital ROL3 din România şi din Sud-Estul Europei) a primit și autorizația de funcționare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Am reușit să inaugurez la Lețcani alături de președintele CJ Iași, Maricel Popa, și de managerii spitalelor din subordinea Consiliului Județean Iași precum și a medicilor din cadrul acestor unități medicale, Spitalul Mobil „Sfânta Parascheva“.” – a transmis președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene

Spitalul a primit, astăzi, autorizaţia de funcţionare şi în cel mai scurt timp posibil va primi pacienţi.

Nu am cuvinte să exprim bucuria pe care o simt, știind că de săptămâna viitoare vom putea degreva Spitalul Județean de Urgență de a mai trata cazurile de COVID-19, dând astfel posibilitatea tuturor nemțenilor mei, afectați de boli cronice, să se trateze la Piatra Neamț.” – a mai spus Arsene

Achiziţia s-a făcut prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, valoarea contractului total ajungând la 13,2 milioane euro. Banii au fost asigurați de către cele două Consilii Județene: CJ Iași – 10,2 milioane euro și CJ Neamț – 3 milioane euro.

Este cel mai modern spital COVID din România, iar în Europa mai sunt două similare, în Austria și Belgia.

Sunt mândru de acest proiect, care dovedește că am investit bine banii nemțenilor, cu folos! S-a lucrat din greu în aceste luni, a fost un drum greu de parcurs, dar pentru mine tot timpul a fost o prioritate sănătatea oamenilor și nu m-a interesat cât am de muncit!

Le mulțumesc tuturor celor care au susținut acest proiect pentru oameni și îmi pare rău de cei care, dorind să șicaneze implementarea lui, au reusit doar să pună sănătatea oamenilor în pericol.” – a mai precizat Ionel Arsene

Spitalul este instalat în apropiere de Iaşi, pe drumul european 585, unde este Parcul Industrial TransAgropolis din comuna Leţcani, și va funcţiona ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Unitatea mobilă este formată din containere de diferite dimensiuni, cu o capacitate de peste 250 de paturi, din care peste 100 pentru terapie intensivă și peste 140 de tip HDU cu presiune negativă.

Spitalul va mai dispune de 5 paturi în triaj și 5 în urgențe, 60 de ventilatoare, sală de operație, radiologie, laborator, policlinici, rezervor de apă și generatoare proprii, stații de sterilizare și decontaminare, spații de cazare pentru personalul medical, unitate TIC mobilă, spălătorie, bucătărie, stație de oxigen și aparatură performantă.

La capacitate maximă singurul spital ROL3 din ţară ar avea nevoie de 350 de angajaţi, iar cadrele medicale vor fi detaşate din spitalele din Iaşi, în funcţie de câţi pacienţi sunt internaţi acolo.

Accesând acest link http://www.spitalulmobiliasi.ro/ puteți face un tur virtual al spitalului.

PUBLICITATE