Veste bună pentru locuitorii din Piatra Neamț. Problema apei, pe cale de a fi rezolvată


Directorul ApaServ Neamț, a anunțat că problema apei din Piatra Neamț va fi rezolvată, găsind soluția pentru a relua captarea din sursa Bâtca Doamnei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Probele făcute de ApaServ sunt bune și după ce vor analiza și cei de la DSP (Direcția de Sănătate Publică) probele, vom primi avizul. Din punctul nostru de vedere, probele sunt bune, dar nu putem face captarea fără avizul DSP” – a declarat Cătălin Dughir, directorul ApaServ

Pe scurt:
– în luna februarie, angajații ApaServ au descoperit că apa din lacul Bâtca Doamnei este infestată într-o cantitate mare, cu bacteria Clostridium Perfringens.
– Sursa Bâtca a fost închisă iar captarea s-a făcut de la sursa Vaduri
– În urma captării la sursa Vaduri, rețeaua a început să cedeze din cauza presiunii puternice, și astfel au apărut numeroasele avarii din Piatra Neamț (în special)
– chiar dacă nu era treaba lor (Apele Române fiind cei care trebuiau să facă un studiu și să descopere sursa de infestare), ApaServ a găsit o soluție pentru a relua furnizarea, modificând procesul de tratare și potabilizare a apei din sursa Bâtca.

După primirea avizului DSP, ApaServ va relua furnizarea apei potabile către populație din sursa Bâtca Doamnei iar numărul de avarii, în special în municipiul Piatra Neamț, va fi tot mai mic.

 

PUBLICITATE