Vernisaj Petru Șoroagă, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”


afis-10_12_2016-vernisaj-petru-soroagaBiblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” vă invită miercuri, 12 octombrie, la ora 13.00, în Sala “Cupola” pentru un nou periplu printre culori, imagini și simboluri condensate în 13 pânze semnate de artistul ieșean Petru Șoroagă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Despre pictura lui Petru Șoroagă vor vorbi, în ziua vernisajului, Emil Nicolae și Lucian Gogu-Craiu, într-o întâlnire moderată de Adrian Alui Gheorghe.

Adrian Alui Gheorghe, director al Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ: „Petru Şoroagă lucrează în domeniul IT-ului şi în timpul liber pictează. O face cu har şi răbdare, Are echilibru şi viziune în peisajele sale, are simţul culorii. Internetul şi televiziunea ne învaţă că totul este imagine pe lumea asta, abundenţa de imagini depersonalizează, de altfel, realitatea imediată. Numai că artistul plastic vine şi reface cu pensula personalitatea unui colţ din natură, a unui chip, a unei străzi. Asta face, de fapt, Petru Şoroagă, dă identitate unor imagini care ne plac dar pe care nu ştim cum să le luăm definitiv cu noi. Dînsul ştie cum trebuie procedat: le ţintuieşte în pasta culorii. Picturile sale sunt, în general, realiste, dar nu fotografice, sunt frumoase şi tonice, expresivitatea lucrărilor vine din bucuria de a picta”.

D.M.B.
PUBLICITATE