Vasile Pavăl, primar Roznov: ”Inconștiența alianței toxice din Consiliul Local blochează dezvoltarea Roznovului”

Comunicat de presă

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vasile Pavăl, primar Roznov: ”Inconștiența alianței toxice din Consiliul Local blochează dezvoltarea Roznovului”

Orașul Roznov este la un pas de a pierde o finanțare europeană de 10 milioane de lei – circa 2 milioane de euro – din cauza comportamentului iresponsabil al unor consilieri locali, grupați în jurul PSD. Astfel, fondurile alocate prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR – pentru eficientizarea energetică a unor clădiri din orașul Roznov sunt puse serios sub semnul întrebării. 

Deloc preocupați de dezvoltarea comunității, mai mulți consilieri constituiți într-o majoritate boicotează cu bună știință ședințele de consiliu, nu își exercită dreptul de a vota, blochează proiecte importante, convoacă ședințe fără să respecte legea. Iresponsabilitatea consilierilor PSD – Pro România  – ALDE – PMP, constituiți într-o alianță toxică pentru Roznov, face ca, printre altele, Direcția de Asistență Socială să nu aibă buget, aspect ce afectează zeci de persoane, la care se adaugă imposibilitatea de a asigura servicii medicale în școlile din oraș, pentru elevi. 

În 2020 am candidat la Primăria orașului Roznov convins că pot contribui la binele general. Pentru mine, campania electorală s-a încheiat de atunci. Se pare însă că acești consilieri au rămas ancorați în tarele trecutului și nu se pot obișnui cu ideea că au pierdut alegerile. Iar toate actele lor de  răzbunarea împotriva mea și a echipei pe care o conduc la Primăria Roznov se îndreaptă, de fapt, împotriva roznovenilor onești și de bună credință.  

De asemenea, în repetate rânduri, mai mult sau mai puțin voalat, mi s-a transmis că această stare de lucruri ar putea să înceteze dacă aș mai închide ochii și mi-aș pune semnătura pe o serie de documente care ar favoriza anumite persoane. Cum nu sunt deloc un om șantajabil, am refuzat. Mă aștept ca în perioada următoare aceste atacuri și boicoturi să continue, cu o virulență crescută. În ceea ce mă privește, nu voi ceda niciunui șantaj politic sau de orice altă natură, iar toate eforturile mele se vor concretiza în implementarea unor proiecte benefice pentru orașul Roznov. 

Vasile Pavăl, PNL
Primarul orașului Roznov

PUBLICITATE