Val de scumpiri de la 1 octombrie 2017. Cresc prețurile la gaze, curent și carburanţi

Veşti proaste pentru români la începutul lunii octombrie 2017. Gazele, energia electrică și carburanții se vor scumpi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Preţul energiei electrice va creşte pentru populaţie, de la 1 octombrie, cu 3,45 lei pe lună la un consum de 100 kWh, (aproximativ 5%) a anunţat Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În ceea ce priveşte scumpirea gazelor, instituţia a amânat pentru joi decizia, deşi marţi vicepreşedintele ANRE Emil Calotă a anunţat o majorare de 6%.

În ședința din data de 26 septembrie 2017, Comitetul de reglementare al ANRE a avizat tarifele de tip Componentă de piață concurențială (CPC) aplicabile în trimestrul IV 2017 clienților finali casnici și noncasnici beneficiari ai serviciului universal. (…) Astfel, a rezultat o creștere medie, la nivel național, a tarifelor CPC cu 0,03 lei/kWh, față de creșterea medie cu 0,1 lei/ kWh, care ar fi rezultat conform propunerilor FUI, potrivit unui comunicat al ANRE.

Anterior, tot marți, Emil Calotă, președintele ANRE a declarat, prezent la Comisia de industrii și servicii din Camera Deputaților, că prețul gazelor pentru consumatorii casnici va crește, în medie, cu 6% în al patrulea trimestru al anului.

În acest moment, Comitetul de reglementare de la care am plecat pentru a fi aici ia în calcul elementele apărute în piața de gaze naturale și impactul pe care costurile cu care operatorii de distribuție și furnizare au venit către noi„, a spus Calotă, notează Agerpres

Potrivit unui proiect de ordonanţă de modificare a Codului Fiscal, adoptat de Guvernul Tudose la sfârșitul lunii trecute, atât benzina, cât şi motorina se vor scumpi cu 16 de bani pe litru, pentru a doua oară (prima fiind pe 15 septembrie), de la 1 octombrie

PUBLICITATE