Vai de bietele animale de la ZOO Piatra-Neamț. În ce condiții au ajuns să trăiască acum!

În primăvara acestui an, primarul Andrei Carabelea a decis transformarea grădinii zoologice în grădină publică. (vezi articolul AICI)

După 117 ani, grădina zoologică din Piatra-Neamț a fost închisă, iar noua administrație a scăpat de găsirea unei soluții pentru ca animalele să trăiască într-un mediu propice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La acea vreme, primarul Andrei Carabelea dădea asigurări că cele peste 170 de viețuitoare care se aflau în Parcul Zoologic din Piatra-Neamț (dintre care 77 aparțin Primăriei) vor avea o soartă mai bună.

Așa cum știți, motivul principal pentru care eu am propus și dumneavoastră ați votat pentru desființarea Grădinii Zoologice este bunăstarea animalelor.

Refuz să cred că există oameni care le privesc doar ca pe un business și cărora nu le pasă de condițiile în care acestea trăiesc.

În tot ce ține de Primărie, mă voi asigura că niciun animal nu va avea de suferit și că va merge de la rău spre mai bine.” – este unul dintre multele mesaje pe care primarul Carabelea le transmitea în acea perioadă.

Tot primarul Andrei Carabelea este cel care susținea vehement că „animalele în captivitate și în condiții odioase nu reprezintă nici bucurie, nici educație pentru copiii noștri… Cred că ne putem educa și învăța copiii să iubească animalele și altfel decât în lagăr.” 

Între timp, unele dintre cele aproximativ 100 de animale aflate în proprietatea administratorului grădinii zoologice din Piatra-Neamț au fost relocate la alte grădini zoo din țară (vezi cazul râșilor AICI), iar cele 77 de viețuitoare aflate în proprietatea Primăriei  (ratoni, porcușori de Guineea, păsări etc.) au fost și ele mutate, dar nu „spre mai bine”, cum promitea primarul Carabelea, ci în grădina zoologică de la Vânători-Neamţ, aflată în subordinea Direcției Silvice Neamț.

Din păcate noua casă a acestor viețuitoare nu este deloc diferită de ceea ce oferea Parcul ZOO de la poalele Cozlei, iar unele animale sunt ținute în condiții cu mult sub cele din Piatra-Neamț, sunt bolnave și se bat între ele pentru un pumn de iarbă primit de la vizitatori.(Vezi articol AICI)

Nota Bene: Ne abținem să postăm imagini cu animalele ținute în condițiile pe care le oferă grădina zoologică de la Vânători-Neamţ, pentru că unele sunt cu un puternic impact emoțional… Totuși, vă prezentăm cum arăta cușca unui animal la Piatra-Neamț și cum arată cea de la Vânători-Neamț:

PUBLICITATE