Vacanțe Muzicale: „Lupii lui Calancea” și „Surorile Osoianu” au încântat publicul din Piatra-Neamț (FOTO-VIDEO)

Festivalul „Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț” continuă să ofere iubitorilor de muzică momente de neuitat și să promoveze diversitatea culturală într-un mod unic și captivant.

A doua și printre cele mai așteptate seri ale festivalului a fost reprezentată de cele două grupuri de muzicieni basarabeni de excepție: „Lupii lui Calancea” și „Surorile Osoianu”.

Scena, amplasată în apropierea Turnului secular al marelui voievod Ștefan, s-a umplut de ritmuri fascinante și de o atmosferă încărcată de bucurie și energie.

Muzicienii basarabeni au reușit să cucerească inimile publicului românesc prezent în număr mare la eveniment. Au fost câteva mii de spectatori… iar asta arată, din nou, importanța unui festival de primă mărime la nivel național și internațional.

Deși este am putea spune că vorbim de un gen de muzică „pentru tineri”, artiștii basarabeni au fost apreciați de toate vârstele, nu doar pentru talentul lor, ci și pentru că au transmis publicului o bucurie autentică și o energie debordantă.

„Lupii lui Calancea” au adus pe scena lor un mix captivant de muzică tradițională basarabeană și influențe contemporane. Aceștia au reușit să creeze un spectacol plin de autenticitate și pasiune.

De asemenea, „Surorile Osoianu” au încântat audiența cu vocea lor inconfundabilă și armoniile impresionante.

Melodiile lor pline de emoție și putere au răsunat în inimile celor prezenți, creând o atmosferă magică pe scena de la Curtea Domnească.

Această seară specială a Vacanțelor Muzicale a dovedit încă o dată că muzica nu cunoaște granițe și reușește să aducă împreună oameni din diverse culturi și țări.

„Vreau să spun că sunt fericită că sunteți fericiți și mulțumim pentru această bucurie.

Sunteți binecuvântați de Dumnezeu cu acest har de aduceți atâtea zâmbete pe fețele oamenilor.

Mulțumim! Am avut parte și de puțină istorie de patriotism adevărat.”– a fost mesajul transmis de Carmen Nastasă, managerul Centrului „Carmen Saeculare”

Cu siguranță, evenimentul va rămâne în memoria participanților ca una dintre cele mai pline de farmec seri ale acestui festival cultural.

În cea de-a treia seară a festivalului, marți 4 iulie, pietrenii se vor bucura de un prim recital cameral începând cu ora 18:00, iar de la ora 21:00 de evoluția ansamblului de acordeoniști „Concertino” (vezi articol AICI)

@stirineamt

Vacanțe Muzicale: „Lupii lui Calancea” și „Surorile Osoianu” au încântat publicul din Piatra-Neamț

♬ sunet original – Stiri-Neamt.ro

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stiri-Neamt.ro (@stiri_neamt.ro)

PUBLICITATE