Va reuși Ceahlăul să se apropie de podium după meciul cu Steaua?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ceahlăul se pregătește pentru un meci de gală, contra celor de la CSA Steaua București, în deschiderea rundei a 11-a a Ligii a 2-a. Confruntarea cu „militarii” este programată pentru joi, 26 octombrie, de la ora 17:00, pe arena din Bulevardul Ghencea.

După zece meciuri disputate în acest sezon, echipa antrenată de Cristi Pustai este pe locul 8 în clasamentul eșalonului secund, cu 15 puncte (golaveraj 13-8), în timp ce elevii lui Daniel Oprița sunt pe poziția a 11-a, cu 12 puncte (golaveraj 19-15). Ceahlăul este la doar trei puncte distanță de echipa de pe locul 3, CSC Dumbrăvița. Cu o victorie la București, sunt șanse mari să se apropie și mai mult de podium.

Conform coduri-Bonus.ro, agenția Betano oferă cota 1.80 pentru o victorie a Stelei, 3.35 pentru egal și 4.45 pentru un succes al Ceahlăului, care nu este deloc imposibil, având în vedere contextul.

Formația pregătită de experimentatul tehnician Cristi Pustai a făcut în runda trecută, contra fostului lider CSC Șelimbăr, unul dintre cele mai bune meciuri de la promovarea în Liga 2. Ceahlăul a controlat întâlnirea de la un capăt la altul și doar ghinionul a făcut să nu ia toate cele trei puncte, printre numeroasele oportunități de gol avute numărându-se și un penalty ratat.

Cristi Pustai: „E bine că nu mai facem greșeli”

„A fost un meci încrâncenat, așa cum mă așteptam. Șelimbărul și-a continuat seria meciurilor fără gol primit în deplasare cu mult noroc. Dar nu avem ce face, o luăm ca atare. Le-am spus și jucătorilor în vestiar, au fost așa cum îmi doresc. Asta e viața și asta ne învață sportul. E bine că începem să nu mai facem greșeli. Eu zic că începem să devenim mai buni. Asta e și ideea. Dacă vrem să performăm trebuie să învățăm din greșeli, să nu le mai facem și să ne propunem ca în fiecare zi să fim mai buni. Începem să învățăm”, a declarat Cristi Pustai, după jocul cu Șelimbăr. 

Tehnicianul a observat că încă există greșeli de poziționare și că acțiunile nu au viteza dorită, tranziția pozitivă realizându-se destul de lent: „Dar toate astea nu se învață de pe o zi pe alta”.

Promovarea, obiectiv pentru sezonul 2024-2025

Cristi Pustai a îndemnat la realism în discuțiile despre promovare: „Cu toții vrem asta, nu cred că vreun jucător din vestiar nu își dorește acest lucru. Dar între a vrea și a putea este o diferență. Eu spun că este foarte important ca în acest an să încercăm să formăm o echipă. Să rămânem în Liga 2 și la anul, când vor mai fi încă două perioade de transferuri, să ne întărim acolo unde este necesar. La anul să încercăm să promovăm, pe baze solide și cu ajutor din partea autorităților”.

Apropo de implicarea din partea autorităților, se pare că sprijinul va întârzia să fie acordat.  La finalul lunii septembrie, finanțatorul Anton Măzărianu a anunțat că proiectul depus de Ceahlăul la Consiliul Județean Neamț pentru atragerea de finanțare nerambursabilă a fost respins. Ulterior, s-a aflat că nici Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț nu va ajuta echipa financiar până la finalul anului 2023.

Oprița laudă echipa lui Pustai

De cealaltă parte, CSA Steaua are o singură victorie în ultimele 7 jocuri în toate competițiile, cea de pe teren propriu cu FC Argeș (3-1), dar oaspeții au jucat o parte din meci în inferioritate numerică.

În etapa precedentă, „militarii” au pierdut în deplasare cu Unirea Slobozia (0-1). „I-am și rugat azi pe jucători, pe fundașii centrali, să fie concentrați, să nu mai facă greșeli. Dacă nu fac lucrul acesta nu pierdem, dar nu scăpăm de ele”, a declarat Daniel Oprița, care nici măcar nu mai are energia să fie furios după fiecare insucces, așa cum era la începutul sezonului.

Tehnicianul Stelei s-a referit și la confruntarea cu Pustai: „Vreau ca în ultimele etape din acest an să scoatem cel puțin patru victorii și un egal, sper să facem asta. Etapa următoare jucăm cu o echipă care îmi place, Ceahlăul. E una din puținele care joacă fotbal. Ceahlăul a controlat mereu jocul, o echipă care încearcă să joace”.

PUBLICITATE