Vă mai amintiți cum au tăiat pereții Pieței Centrale pentru a ”fugări” Covidul?

Ne-am propus să vă amintim câteva din măsurile aberante, unele chiar absurde, pe care atât instituțiile centrale dar mai ales cele locale, în speță primăria Municipiului Piatra-Neamț, le-au luat în urmă cu mai bine de un an în ”lupta” cu Covidul.

În luna noiembrie 2020, Guvernul lua măsuri cu privire la suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, o idee pe care au recunoscut-o mai apoi ca fiind pripită și haotică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La Piatra-Neamț, primarul Andrei Carabelea s-a grăbit să închidă rapid Piața Centrală, probabil pentru a arăta obiediență șefilor de la partid, asta în timp ce în Roman sau Târgu-Neamț, piețele au continuat să rămână deschise pentru populație. Reamintim că în acea zi, pe întreg județul Neamț erau raportate doar 33 cazuri noi de Covid!

După închiderea pieței, Carabelea a dispus montarea unor corturi în exterior, lucru care a dus la un val de critici și chiar un miting de protest al chiriașilor din piață față de măsurile aberante ale conducerii primăriei.

Lovindu-se de revolta cetățenilor, primăria a dat înapoi și a găsit o metodă demnă de cartea recordurilor: a tăiat pereții pieței centrale pentru a ”fugări Covidul” pe acolo (vezi foto).

Între timp, apropiindu-se ziua alegerilor parlamentare, premierul Orban s-a gândit că n-ar fi rău să puncteze electoral și redeschidă piețele din întreaga țară, motivul halucinant fiind acela că este frig afară, nu că ar fi dispărut pandemia.

Primarul Carabelea și șefa SC Urban de la acea vreme – Ruxandra Bosovici, au pus în aplicare noile măsuri, montând termopane în locul golurilor din pereți, iar joaca de-a administrația ajungând să coste 150.000 lei din banii pietrenilor.

 

PUBLICITATE