Va curge lapte și miere în Piatra-Neamț. Orașul are cel mai mare buget de investiții

Primarul municipiului Piatra-Neamț a organizat, astăzi, o conferință de presă în care și-a prezentat proiectul de buget pe anul 2022.

Andrei Carabelea are norocul de a avea pe mână cel mai mare buget pe care municipiul Piatra-Neamț îl are după 1989, adică nu mai puțin de 300 milioane lei (60 milioane de euro), dar și cel mai mare buget de investiții pe care l-a avut vreodată orașul (63 mil. lei de la bugetul local și aprox. 90 mil. lei din Fonduri Europene)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Spunem „norocul”, pentru că nu are niciun merit în privința sumei considerabile de bani de care va dispune. Nu a venit cu politici administrative sau economice care să ducă la mărirea locurilor de muncă din oraș, la atragerea de investitori privați ori bani europeni.

Este doar meritul contribuabililor, ai oamenilor de afaceri care plătesc taxe și impozite precum și a vechii conduceri care atras proiecte europene de zeci de milioane de euro.

Lui Carabelea îi revine în schimb plăcuta sarcina de a cheltui acești bani și de a organiza licitațiile pentru viitoarele firme care să câștige contractele cu primăria. Unele din ele deja se cunosc…

Detalii foarte multe despre cum vor fi distribuiți și cheltuiți banii din buget nu avem, pentru că pe pagina primăriei apare doar forma restrânsă a proiectului de buget, pe 3 pagini (vezi aici).

Și pentru că bugetul permite, conferința de presă de astăzi a oferit ocazia lui Andrei Carabelea de a își prezenta încă 3 consilieri personali care se alătură echipei de la cabinetul primarului, condusă de Liviu Harbuz.

Bineînțeles că o parte din noii consilieri angajați continuă ”tradiția” din #NouaPiatra, cea de a angaja pe bani publici prieteni sau obligații. Dar despre acest subiect, într-un material viitor.

PUBLICITATE