USR, atac direct la PNL Neamț! Se cer demisii

Nici nu s-a uscat cerneala pe protocolul de alianță locală dintre PNL și USR-PLUS și au început atacurile între cele două partide.

USR Neamț, prin vocea președintelui Iulian Bulai, a transmis un mesaj dur către colegii din alianță.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bulai cere demisia directorului SGA Neamț, fostul consilier județean PNL Marius Nechita.

„A trecut deja timpul unei demisii de onoare. Sau al unei demiteri de principiu.

Marius Nechita a fost președinte de tineri liberali nemțeni. A împrumutat partidul cu bani pe care, în declarația lui de avere din acel an, părea că nu-i câștigase. Fiindcă de ani de zile, în declarațiile de avere apare, ca venituri, doar indemnizația de la Consiliul Județean Neamț,
de 10.000 lei pe an.

Marius Nechita este licențiat în științe economice la „Spiru Haret” și-n construcții de mașini și management industrial.

Din poziția de consilier județean, a devenit director la Societatea de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț. La fel ca-n cazul de la Târgu-Mureș, noul șef nu are studii legate de ape sau hidrotehnică. La fel ca la Târgu-Mureș, cel pe care l-a înlocuit nu doar că avea studii de specialitate, dar a și lucrat toată viața în domeniu.

La fel ca la Târgu-Mureș, PNL are la îndemână să invoce „pesedismul” vechiului director. Să trecem de la „management defectuos” la „management glorios”.
Fiindcă evoluția de la „pesedism” la bună guvernare înseamnă înlocuirea unui inginer hidrotehnist cu un consilier județean care n-a avut în viața lui treabă cu domeniul.

Și, ca peste tot, miza e foarte simplă: lucrările de urgență pe care le plătește Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț. Ca să avem apă în județ. Ca să nu înfunde balastierele exploatatorilor privați furnizarea de apă pentru Iași.

O bună apartenență de partid ne poate rezolva toate problemele, nu-i așa?
Marius Nechita trebuie să plece din funcția de la SGA. Acum, nu după alegeri” – este mesajul lui Iulian Bulai

Dacă nu e doar un mesaj de campanie electorală, așteptăm ca șeful USR Neamț să aibă o atitudine similară și în cazul celorlalte numiri politice ale PNL Neamț, în plină pandemie, în care oameni fără nicio specializare în domeniu au fost puși în funcții de conducere în unele instituții importante din județ sau chiar din aparatul guvernamental.

PUBLICITATE