Unul dintre cele mai periculoase drumuri din Europa trece prin județul Neamț!

România înregistrează atât cel mai mare număr total de decese cauzate de trafic, cât și cea mai mare rată de deces pentru pietoni din întreaga Uniune Europeană, potrivit unui raport recent al Eurostat, citat de televiziunea internațională CGTN

Conform sursei citate, cel mai periculos drum al României – DN2 / E85 (drum care trece și prin județul Neamț), merge din București spre nord-estul țării – a înregistrat anul trecut peste o duzină de victime.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Datele apărute în studiu spun faptul că numărul deceselor pietonale sunt mult mai mari decât al celorlalți participanți la trafic, inclusiv șoferii și pasagerii.

Viteza este criminalul absolut rutier„, a declarat pentru CGTN Europa expertul în siguranță rutieră, Ilie Bricicaru.

În România, majoritatea drumurilor care traversează țara trec prin orașe mici, comune și sate. Fără intersecții foarte aglomerate, semafoare sau congestionări de trafic, cum ați găsi într-un oraș mare, viteza rutieră este menținută peste limită, crescând frecvența și severitatea accidentelor, în special printre pietonii locali.” – a mai spus acesta.

România are unul dintre cele mai scurte sisteme de autostrăzi din Europa, iar țara a avut o notorietate lentă în extinderea sistemului, cu doar câțiva kilometri noi deschiși în fiecare an.

Potrivit sursei citate, dincolo de lipsa autostrăzilor, România are o lipsă a marcajelor de pavaj și a semnelor de circulație care sunt cruciale pentru îmbunătățirea siguranței rutiere.

Forumul Economic Mondial a clasat drumurile României drept cele mai grave din Uniunea Europeană.

În ultimii ani, multe proiecte au fost afectate de scandalurile de corupție, chiar și drumurile recent construite necesitând reparații aproape imediat din cauza controlului calității și materialelor utilizate slabe.

În iunie 2020, site-ul oficial al Uniunii Europene a publicat un tabel din care reiese că România a fost, anul trecut, țara cu numărul cel mai mare de decese provocate de accidentele rutiere, la milionul de locuitori: 96.

Materialul celor de la CGTN poate fi citit AICI

PUBLICITATE