Vezi cum te poți înscrie din fața calculatorului la Univ. „Al. Ioan Cuza” din Iași


admitere banner web UAIC 2016 1920x1080Absolvenții de liceu din afara Iașului se vor putea înscrie la facultate de acasă, din fața calculatorului. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează înscrieri online pentru toate cele 15 facultăți ale sale, adică 3415 locuri de la buget. La admiterea din 2016, absolvenţii de liceu vor avea de ales dintre 81 de specializări orientate spre ştiinţele reale şi umane. Pentru master oferta academică este mai bogată, aceasta constând în 128 de specializări cu 2400 de locuri bugetate.

Admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va avea loc în perioada 18-23 iulie 2016, atât pentru licență, cât și pentru master.

Olimpicii vor fi admişi direct pe locuri bugetate la facultatea la care se înscriu, fără a trece prin selecția de dosare sau examen.

Pentru a se înscrie, candidații își vor crea un cont online pe site-ul universității, își vor putea plăti taxele la o filială bancară din apropiere și își vor putea trimite toate actele scanate. Prezența va fi necesară doar la probele de examen, dar majoritatea facultăților de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” vor selecta candidații luând în considerare doar media de la Bacalaureat.

Printre facultăţile care vor avea o probă suplimentară la admiterea la licenţă, pe lângă dosar, se numără Facultatea de Drept, acolo unde media va fi reprezentată de 50% nota testului la Limba Română, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport va avea pentru specializarea Educaţie Fizică şi Sportivă o probă sportivă eliminatorie, iar la specializarea Kinetoterapie și motricitate specială va exista un test scris la Biologie. La Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, la specializarea Pedagogia Învăţământului primar şi preşcolar, va exista o probă eliminatorie de aptitudini muzicale, la fel ca şi la Facultatea de Teologie Ortodoxă, unde la specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală candidații vor da o probă vocaţională de muzică, iar 50% din notă va fi rezultatul de la o probă scrisă de specialitate. Şi la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, tot la specializarea pastorală, media de admitere va fi alcătuită într-un procent de 40% din nota de la proba orală la Teologie Dogmatică.

La Facultatea de Informatică, specializarea Informatică, la admitere va conta 50% nota de la testul scris la Matematică sau Informatică. Pentru liniile de studiu internaționale, candidații vor susține și un test de limbă străină.

Numărul de locuri, pe fiecare facultate, este următorul:

  • Facultatea de Biologie – 165 de locuri de la buget,  30 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Chimie – 115 de locuri de la buget,  15 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Drept – 200 de locuri de la buget,  155 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor – 850 de locuri de la buget,  985 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Educație Fizică și Sport – 75 de locuri de la buget,  48 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice –  250 de locuri de la buget,  444 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Fizică – 91 de locuri de la buget,  11 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Geografie și Geologie – 271 de locuri de la buget,  213 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Informatică  –  300 de locuri de la buget,  90 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Istorie –  100 de locuri de la buget,  90 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Litere – 408 locuri de la buget,  229 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Matematică – 110 locuri de la buget,  20 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Psihologie și Științele Educației – 315  locuri de la buget, 284 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Teologie Ortodoxă – 130 de locuri de la buget,  100 de locuri cu taxă
  • Facultatea de Teologie Romano-Catolică – 35 de locuri de la buget,  20 de locuri cu taxă

Studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au posibilitatea de a studia alături de profesori bine pregătiţi, iar datorită parteneriatelor şi relaţiilor de colaborare cu diverse companii din Iaşi şi din regiunea Nord-Est, aceştia pot urma numeroase stagii de practică în diverse domenii sau pot face voluntariat la asociaţiile, ligile şi centrele culturale din apropierea Universității. De asemenea, studenţilor care vor să studieze în străinătate, Universitatea le oferă anual aproximativ 700 de burse de studiu la cele mai prestigioase universităţi din lume.

Diplomele emise de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi sunt recunoscute de angajatori şi de cele peste 500 de universităţi din străinătate care au încheiat parteneriate cu instituţia.

Informații suplimentare despre admitere sunt disponibile pe site-ul www.admitere.uaic.ro

PUBLICITATE