Una dintre cele mai frumoase alei pietonale din Piatra-Neamț, transformată radical (VIDEO)

Una dintre cele mai frumoase alei pietonale din municipiul Piatra-Neamț (cea de pe b-dul Decebal, vizavi de Laguna) a fost transformată radical în cadrul proiectelor de mobilitate urbană după ce, începând din această dimineață, copacii care împodobeau această alee au fost doborâți la pământ.

Se pare că administrația a luat decizia de a înlocui copacii cu borduri, pavele și o pistă special amenajată pentru bicicliști.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Unii susțin că existau alternative mai puțin invazive care ar fi putut păstra copacii, având în vedere că ar fi fost posibilă amenajarea pistei pe o fâșie din spațiul verde, generos, aflat în fața blocurilor.

Decizia administrației de a sacrifica arborii alimentează criticile față de conducerea Primăriei Piatra-Neamț, în special în contextul unor proiecte de mobilitate urbană care sunt deja contestate în rândul comunității.

Amenajarea pistelor pentru bicicliști și îmbunătățirea infrastructurii de mobilitate urbană sunt obiective importante pentru dezvoltarea sustenabilă a orașului, dar trebuie să fie gestionate cu atenție și respect pentru mediul înconjurător și pentru dorințele comunității.

PUBLICITATE