METEO: Un val de aer polar răcește vremea în România

Zilele frumoase de toamnă se apropie de final. De marți-miercuri, un val de frig şi precipitaţii loveşte România. Temperaturile vor scădea brusc în toată ţara, iar în zonele înalte de munte va ninge. 

De la cele 23 de grade Celsius, maxima de luni, mercurul în termometre se prăbuşeşte în două zile până la 6 grade în unele zone. La munte, în special la altitudini mari, va ninge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Meteorologii spun că procesul de răcire a vremii va continua şi miercuri se va resimţi în timpul zilei în special în jumătatea de sud a ţării, în timp ce valorile termice nocturne vor fi mult mai mici decât în intervalul precedent, urmând a se situa în jurul pragului de îngheţ în nord şi în centru.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 13 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade, mai scăzute în zonele depresionare din nord-vest şi centru, spre – 6 grade în estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil în nord şi nord-vest, iar în rest înnorările vor persista, mai ales în prima parte a intervalului când va ploua pe arii relativ extinse în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, local în Transilvania şi sudul Banatului şi pe arii restrânse în Moldova.

În zonele montane, în special la altitudini mari, va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi pe litoral pe parcursul zilei. Spre dimineaţă, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

PUBLICITATE
SURSĂObservator.tv